NU SE TEM DE BREXIT – ,,Invazia" romanilor continua in Marea Britanie

NU SE TEM DE BREXIT – ,,Invazia" romanilor continua in Marea Britanie

NU SE TEM DE BREXIT. Numărul românilor și bulgarilor care vin să muncească în Regatul Unit crește de la an la an. Ultimele statistici ale Biroului Național de Statistică (ONS) arată că românii și bulgarii din Marea Britanie sunt mai mulți cu 87.000 față de anul trecut. În acest moment, muncesc legal în Regatul Unit nu mai puțin de 266.000 de români și bulgari, scrie The Telegraph.

Același cotidian arată că numărul românilor și bulgarilor din Marea Britanie a crescut cu 16% din 2014, de la ridicarea restricțiilor de muncă.

De asemenea, numărul lucrătorilor din celelalte țări ale Europei de Est care au aderat la UE înaintea României a depășit un milion, de patru ori mai mare decât în urmă cu zece ani.

Astfel, în perioada aprilie-iunie 2016, în Marea Britanie trăiau 2,23 de milioane de cetățeni UE, o creștere cu 238.000 față de aceeași perioadă a anului trecut.

Președintele grupului MigrationWatch, Lordul Green de Deddington, cunoscut pentru opiniile sale anti-imigrație, a declarat pentru The Telegraph, că cifrele explică rezultatul referendumului pentru Brexit. El a spus că o asemenea creștere înseamnă o presiune masivă asupra comunităților locale.

De asemenea, Frank Field, președinte al comitetului pentru Muncă și Pensii al Partidului Laburist, a remarcat că cifrele arată că succesul Brexitului trebuie să însemne recâștigarea controlului frontierelor.

Sursa info

Comments