Nu vei mai arunca niciodata samburii de pepene dupa ce vei afla asta!

Nu vei mai arunca niciodata samburii de pepene dupa ce vei afla asta!

Nu vei mai arunca niciodata samburii de pepene dupa ce vei afla asta!

Nu vei mai arunca niciodată sâmburii de pepene după ce vei afla asta!
Nu vei mai arunca niciodată sâmburii de pepene după ce vei afla asta!

Ne-am obişnuit să aruncăm seminţele de pepene roşu. Nimic mai greşit, susţin medicii. Ele conţin zinc, fier, omega 6, proteine şi fibre. Pe lângă efectul antioxidant, seminţele consumate că atare sunt diuretice şi protejează împotriva pietrelor la rinichi. Dar iată care sunt principalele lor beneficii:

Îmbunătăţesc digestia

Potrivit lui Huffington Post, seminţele de pepene verde sunt un bun adjuvant al funcţiei digestive, datorită faptului că stimulează tranzitul intestinal. Au un conţinut bogat de fibre, vindecând inflamatiile intestinale.

Sunt bogate în proteine

Seminţele de pepene verde sunt bogate în proteine. În 150 de grame de seminţe uscate sunt 30,6 grame de proteine, ceea ce reprezintă 61% din valoarea zilnică recomandată. Proteinele din seminţele de pepene verde conţin aminoacizi esenţiali, triptofan, acid glutamic şi lizină.

Au conţinut mare de vitamina B

Seminţele de pepene sunt foarte bogate în vitamine din grupul B, fără de care nutrienţii din alimente nu pot fi transformate în energie. Cea mai răspândită vitamina din grupul B care se află în seminţele de pepene verde este niacina, esenţială pentru menţinerea sănătăţii sistemului nervos, sistemul digestiv şi pentru menţinerea elasticităţii pielii. Seminţele de pepene conţin şi tiamină, riboflavină, vitamina B6 şi acid pantotenic. Seminţele de pepene conţin şi acid folic, care este cunoscut sub numele de vitamina B9, extrem de importan pentru bună funcţionare a creierului.

Conţin grăsimi sănătoase

Chiar dacă pare greu de crezut, seminţele de pepene verde conţin o cantitate mare de grăsimi sănătoase. În 150 de grame de seminţe uscate sunt 51 de grame de grăsimi monosaturate, grăsimi polinesaturate şi omega 3 şi omaga 6.

Sursa: ele.ro

Articole recomandate

Comments