O destinatie pe sufletul oricui! Judetul Maramures, pol de atractie in cadrul Targului de Turism al...

In perioada 15-18 februarie, la Romexpo, Bucuresti, s-a desfasurat cea de-a 49-a editie a Targului de Turism al Romaniei. Maramuresul a raspuns din nou invitatiei de a se regasi printre destinatiile promovate in cadrul acestei manifestari expozitionale de referinta in domeniul turismului. La deschiderea manifestarii au fost prezenti Ionel Bogdan, presedintele Consiliului Judetean Maramures si Florin Alexe, reprezentant al Maramuresului in Parlamentul Romaniei. Din delegatia judetului Maramures au mai facut parte reprezentanti ai Organizatiei de Management al Destinatiei Judetene Maramures, ai Consiliului Judetean Maramures si ai unor institutii publice de cultura din judet, dar si mesteri populari si profesionisti ai industriei. Pe parcursul evenimentului, numeroase personalitati au poposit in micul univers maramuresean, printre care s-au numarat si E.S. Dl. Reuven Azar, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Israelului in Romania, Dl. Eoon-Gyo Shim, consilierul Ambasadei Republicii Coreea in Romania, regizorul britanic Charlie Ottley, dar si indragitii interpreti Grigore Lese si Gheorghe Turda.

Intr-un spatiu expozitional generos, promotorii Maramuresului au prezentat publicului celei de-a 49-a editii a Targului de Turism al Romaniei cele mai importante atractii ale judetului. Fie ca ne referim la elementele patrimoniului cultural material si imaterial, la bogatia patrimoniului natural, la optiuni de agrement sau la ofertele producatorilor locali si ale structurilor de cazare, toate acestea au fost inglobate in imaginea unui produs turistic autentic, complex si potrivit tuturor tipologiilor de vizitatori.

Pentru publicul interesat de cultura traditionala, reprezentatiile Ansamblului Folcloric National ,,Transilvania" si ale renumitilor artisti Florentina si Petre Giurgi, dar si demonstratiile de mestesugit ale mesterilor populari Ioan Barsan, Daniel Les si Anuta Stan au constituit principalele elemente de interes. Acestia au apreciat in mod deosebit si micul targ al mesterilor populari Florica Vat, Viorica Pop, Cristian Cadar, Tobias Tekar, Dan Avram si Adriana Avram. Iubitorii de experiente gastronomice s-au aratat incantati de degustarile de preparate traditionale oferite de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale ,,Liviu Borlan" Maramures si de posibilitatea de a achizitiona produse din oferta producatorilor locali maramureseni.

Pasionatii de astronomie s-au bucurat de prezenta in cadrul evenimentului a Muzeului de Stiinte Astronomice Baia Mare, cel mai modern planetariu public din Romania si Europa de Sud-Est. Amatorii de activitati de agrement si aventura au fost interesati cu precadere de portofoliul de servicii oferit de Complexul Turistic Simared si de Domeniul Mogosa, dar si de traseele turistice si alte optiuni de turism activ disponibile in Maramures. De aprecierea publicului s-au bucurat si reprezentantii Crucii Rosii Romane - Filiala Maramures prezenti la targ, organizatie care promoveaza siguranta in cadrul celor mai importante evenimente organizate in judetul nostru.

Standul Maramuresului nu a constituit doar un cadru de promovare a destinatiei turistice, ci si un spatiu de dialog si dezbatere pentru profesionistii din industrie. Astfel, seara maramureseana care a incheiat prima zi a evenimentului a deschis, totodata, calea unor noi parteneriate ce au ca scop dezvoltarea turismului judetean.

Dupa un alt eveniment incheiat cu succes avem convingerea versatilitatea destinatiei turistice Maramures s-a oglindit pana in cel mai mic detaliu al strategiei de promovare a judetului nostru in cadrul celui mai mare targ de turism din Romania.

ZiarMM

The post O destinatie pe sufletul oricui! Judetul Maramures, pol de atractie in cadrul Targului de Turism al Romaniei appeared first on ZiarMM.

Comments