O noua noapte geroasa in Maramures

O noua noapte geroasa in Maramures

O noua noapte geroasa in Maramures

Prefectura Maramures anunta ca vremea a fost deosebit de rece, geroasa noaptea si dimineata. Cerul a fost temporar noros. Vantul a suflat slab, la moderat, cu intensificari, in zona montana inalta de pana la 65 km/h (Vf. Iezer).

Temperaturile maxime, in cursul zilei au avut valori cuprinse intre -5 grade Celsius (Targu Lapus, Ocna Sugatag si Sighetu Marmatiei) si -2 grade Celsius (Baia Mare si Sighetu Marmatiei). La aceasta ora, valorile temperaturii aerului indica -10 grade Celsius la Ocna Sugatag si Petrova, -8 grade Celsius la Targu Lapus, Sighetu Marmatiei, Borsa Viseu de Sus si Baia Mare. Indicele de racire (IR) a coborat, in aceasta dimineata, sub valoarea de -32 grade Celsius la statia meteorologica Iezer. Reteaua de drumuri nationale din judet este practicabila.

Pe sectoarele de drumuri nationale se circula in conditii de iarna. Cerul este acoperit si fulguieste pe toate sectoarele de drumuri nationale. Carosabilul este curat si uscat pe sectoarele de drumuri nationale. Ninge viscolit, pe DN18, in Pasul Prislop. Vizibilitatea este redusa in trafic de ninsoare viscolita, intre km 162 si km 176. Zapada framantata cu grosimea de pana la 1 cm se gaseste depusa pe carosabil in Pasul Prislop, intre km 162 si km 180.

Vantul prezinta intensificari temporare de pana la 70 km/h in Pasul Prislop. S-a intervenit cu opt utilaje si s-au imprastiat sapte tone de material antiderapant pentru prevenirea si combaterea poleiului. Stratul de zapada masura 62 cm la Vf. Iezer, 24 cm la Baiut si Cavnic, 16 cm in Baia Borsa, 12 cm la Sacel, 9 cm in Poiana Borsa, 8 cm la Ocna Sugatag, 6 cm la Targu Lapus.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost usor variabile. Nu au fost semnalate probleme pe cursurile de apa din judet. Gheata este prezenta pe malurile raurilor Tisa, Viseu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Botiza, Boicu, Mara, Cosau, Sasar, Nistru. Temperaturile scazute au favorizat formarea unui pod de gheata cu ochiuri pe raurile Cavnic si Mara. Curg sloiuri de gheata pe cursurile raurilor Tisa, Cavnic, Lapus, Barsau, si Suciu. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se desfasoara in conformitate cu regulamentul de exploatare, in conditii de siguranta.

Pentru astazi, prognoza meteorologica prevede ca vremea se va mentine deosebit de rece, geroasa noaptea si dimineata. Cerul va fi temporar noros. Pe arii relativ extinse, indeosebi ziua, va ninge. Vantul va sufla slab, cu intensificari izolate, mai ales in cursul zilei. Pe crestele montane, vantul va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse intre -7 grade Celsius si -4 grade Celsius. Cele minime vor fi cuprinse intre -14 grade Celsius si -11 grade Celsius.

Conducatorii de autovehicule pot solicita informatii despre starea de practicabilitate a retelei de drumuri rutiere sau anunta daca intampina probleme in trafic la Sectia de Drumuri Nationale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri si Poduri S.A. Maramures, telefon 0262 213144.

ZiarMM

The post O noua noapte geroasa in Maramures appeared first on ZiarMM.

Comments