O romanca a vrut sa se casatoreasca la Consulatul din Dubai, dar cea mai frumoasa zi s-a transformat intr-o experienta trista: „Am plecat de acolo devastati efe

O romanca a vrut sa se casatoreasca la

O romanca a vrut sa se casatoreasca la Consulatul din Dubai, dar cea mai frumoasa zi s-a transformat...


Raluca Muresan, o romanca stabilita in Emiratele Arabe Unite, povesteste experienta trista cu care s-a confruntat la Consulatul din Dubai, unde a vrut sa se casatoreasca. Cea mai frumoasa zi s-a transformat intr-o scena de film prost, dupa ce functionarii de acolo i-au spus ca nu poate fi oficiata casatoria, pentru ca totul a fost "o greseala din sistem".


Raluca Muresan, consultant in turism, a relatat pe pagina de Facebook cum s-a anulat nunta planificata la Consulatul din Dubai. Raluca Muresan este stabilita in Emiratele Arabe, iar la sfarsitul saptamanii trecute trebuia sa se casatoreasca civil la Consulatul Romaniei din Dubai, insa a aflat ca nu poate fi oficiata casatoria, pentru ca totul a fost "o greseala din sistem", iar actele ar fi trebuit depuse la ghiseu, si nu online, asa cum a procedat ea, scrie Hotnews.


"Noi ne-am imbracat frumos, ne-am pregatit sa devenim oficial o familie, am fost plini de emotie si fericire ca, in sfarsit, are loc. Am ras si am chicotit, am cantat si ne-am hlizit pana am ajuns la Consulat", isi incepe Raluca povestea.


Ne-a venit si noua randul. Am zis numele, am dat dosarul, la care am fost intrebati: "Ati venit sa depuneti actele, nu?!", "Nu! Le-am depus online, am respectat tot pasii din procedura exact asa cum scrie pe site, avem confirmare primirii actelor, avem confirmarea programari pentru oficierea casatoriei.", moment in care domnul functionat si-a pus mainile in cap, s-a frecat pe frunte si la ochi, i-a zis colegei de la ghiseul alaturat ca el cum face acum, ca n-are cine sa oficieze si s-a uitat cauta noi si a zis: "am niste vesti proaste...

Raluca Muresan:

Ce i s-a comunicat de functionarul de la Consulatul din Dubai


mailul de confirmare a datei de oficializare a casatoriei se trimite automat, nu trebuie luat in seama, e greseala de sistem. actele se depun la ghiseu, nu online, desi online scrie ca se depun online. am zis ca am incercat sa sunam sa ni se confirme telefonic, dar nu merg numerele de pe site, la care ni s-a raspuns "numerele acelea nu sunt ale noastre, nu stim cine le-a pus acolo".cand am intrebat de ce nu ni s-a comunicat nimic in cele 19 zile de cand am facut programarea (gresita din punctul lui de vedere), ni s-a spus ca actele care se incarca online nu se verifica niciodata de cei din consulat. certificatul medical nu mai e valabil, acesta e valabil doar 14 zile de la emitere (desi pe el scrie citet ca e valabil 3 luni!!!!), de unde absurdul situatiei ajunge la cote maxime: pentru a face programare la consulat, trebuie sa ai certificatul medical care e valabil 14 zile, insa termenul pe care noi l-am primit a fost de 19 zile. Asadar, noua ne-a expirat certificatul inainte sa poata fi folosit. Cireasa de pe tort: certificatul nu e in engleza, asta ni s-a zis, desi certificatul este bilingv araba engleza.

"A urmat o jumatate de ora de film prost in care noi sustineam ca certificatul este bilingv, doamna zicea ca nu e absolut deloc in engleza. Cei din sala erau siderati de ceea ce se intampla, ba chiar un tip ne-a spus ca si el a trecut prin aceeasi situatie, exact la fel", scrie Raluca pe Facebook.


Am plecat de acolo devastati efectiv, dezamagiti si plini de furie. Si simtindu-ne ca doi clovni, care s-au pregatit pentru cea mai fericita zi din viata lor si au fost umiliti si batjocoriti. A fost oribil. Atata nepasare, indolenta, incompetenta.

Raluca Muresan:

"Partea cea mai trista este ca dupa ce am povestit pe instastories ce mi s-a intamplat, am avut zeci de mesaje in care mi se povesteau intamplari asemanatoare, nefericite, absurde intamplate la Consulatul din Dubai sau la alte misiuni din lume. Ba chiar situatie exact la fel intamplata de curand altor miri care s-au dus, la fel ca noi, imbracati frumos, cu rude, prieteni, fotografi etc si li s-a zis la fel, ca programarea de oficiere a casatoriei nu e corecta, e mesaj automat din sistem, o greseala", a mai scris Raluca Muresan.


Romanca a reluat intreaga procedura, in primul rand pentru a obtine un nou certificat medical, sperand ca a doua oara sa fie totul in regula si sa se poata casatori, noteaza Hotnews.Comments