Ochii pot indica afectiuni si elemente de personalitate. De ce expresia ,,oglinda sufletului" are ac...

Fiziognomia, ştiinţă ”decăzută la gradul de pseudoştiinţă”, arată că ochii vorbesc despre interiorul, sufletul unui om. Astfel, o persoană echilibrată spiritual are forma ochilor într-un echilibru general cu restul trăsăturilor feţei, cel puţin asta susţine Rodney Davies în cartea sa ”Ce ne dezvăluie faţa”. Nu trebuie să fie nici prea mari, nici prea mici, prea bulbucaţi sau prea adânciţi în orbite. ”Când ochii sunt relaxaţi, privesc înainte, irisul trebuie să fie situat între pleoape, astel încât deasupra şi sub el să nu se vadă albul ochiului”, arată autorul în cartea sa. Acest aspect al ochilor denotă o persoană echilibrată, onestă, demnă de încredere.

Strălucirea ochilor indică ”o măsură a scânteii lăuntrice a persoanei”, se mai arată în ”Ce ne dezvăluie faţa”.  ”Ochii strălucitori, vii, caracterizează o persoană isteţă, vioaie, în timp ce ochii lipsiţi de srălucire denotă oboseală, dar şi descurajare şi o prăbuşire spirituală”, mai arată autorul.

Pivirea directă, pătrunzătoare, se spune că este acea privire care ”nu admite nesupunerea. Ea aparţine celor destinaţi să deţină poziţii de putere şi autoritate”, mai arată autorul. În schimb, ochii strălucitări, dar care nu au neapărat o privire directă, pătrunzătoare, nu aparţin unei persoane care se va putea impune, da care se va putea realiza în alte domenii precum artele sau activităţi de divertisment sau chiar în domeniul ştiinţific. ”Posesorii unor ochi străucitori, dar care nu-i pot controla pe deplin şi trăsături faciale neechilibrate, le lipsesc calităţi precum răbdarea şi perseverenţa, în schimb au energie şi dorinţa de a se realiza”, mai arată autorul. Aceste persoane, însă, rareori u realizări majore în viaţă.

Ochii au legătură cu perioada cuprinsă înter 34 şi 39 de ani, de aceea persoanele cu ochi strălucitori se vor bucura în această perioadă a vieţii de realizări şi succese. Însă dacă ochii prezintă trăsături negative, această perioadă a vieţii va fi afectată de evenimente negative.

Culoarea gălbuie a albului ochilor sau pete denotă deteriorarea sănătăţii.

Dacă albul ochilor este gălbui sau prezintă vreo pată, acesta este semn de deteriorare a sănătăţii, mai spune autorul în cartea sa. De asemenea, prezenţa vaselor de sânge pe partea albă a globului ocular simbolizează nelinişte mintală, o gândire tulburată şi uneori chiar o predispoziţie spre violenţă.

Irisul situat prea sus, care permite să se vadă albul ochilor în partea de jos, nu este un semn bun. ”Dezvăluie o stare lăuntrică nestabilă, negativă şi perturbată spiritual, repsectiv o persoană periculoasă pentru ea însăşi şi pentru alţii. O asemenea persoană trebuie tratată cu grijă şi nu trebuie să i se acorde prea multă încredere”, mai arată autorul în cartea sa. Totodată, acest semn indică dificultăţi în viaţă în perioada dintre 34 şi 39 de ani. Dacă, în schimb, irisul este situat prea jos, un aspect foarte rar întâlnit, acest lucru indică ”cruzime şi perversitate şi aparţine unei persoane căreia îi face plăcere să-i facă pe alţii să sufere”, mai spune Rodney Davies în volumul său. Dacă albul ochilor este dezvăluit şi în partea de jos şi în partea de sus, este un indiciu destul de precis al unei afecţiuni tiroidiene.

Despre distanţa dintre ochi se mai spune că este corelată cu agilitatea mintală. Astfel, distanţa dintre ochi trebuie să fie egală cu lungimea unui ochi, pentru a indica o persoană echilibrată. Dacă distanţa este mai mare, denotă perosane cu o gândire mai lentă, în timp ce o distanţă mai mică dintre ochi indică persoane cu vederi înguste, lipsite de afectivitate, egoiste.

Fiziognomonia, ştiinţa de a putea descoperi caracterul unui om în funcţie de trăsăturile feţei, a fost foarte populară în secolul XIX, fiind discreditată ulterior şi trecută la categoria pseudoştiinţelor. Nu există nicio dovadă ştiinţifică ce ar putea susţine tot ceea ce cred fanii fiziognomoniei. 

Mai puteţi citi:

Comments