OFICIAL – Noi substante psihoactive incluse la categoria ,,droguri"

OFICIAL – Noi substante psihoactive incluse la categoria ,,droguri"

OFICIAL – Noi substante psihoactive incluse la categoria ,,droguri"

In sedinta de Guvern din aceasta saptamana a fost aprobat proiectul de lege pentru completarea tabelelor-anexa nr. I si II la Legea nr.143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri. Potrivit Guvernului, proiectul de lege prevede includerea unor substante psihoactive noi in definitia termenului ,,drog", precum si al implementarii Conventiei unice asupra stupefiantelor din 1961 si Conventiei asupra substantelor psihotrope din 1971, in sensul includerii substantelor care nu sunt puse, inca, sub control national. in definitia termenului ,,drog".

,,Psihoactivele introduse, care completeaza tabele-anexa la Legea nr. 143/2000, sunt: 2-(metilamino)-1- (3-metilfenil) propan-1- 1 cu modificarile si completarile ulterioare. 2 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. 2 ona (3-MMC) si 1-(3-clorofenil)-2- (metilamino) propan-1-ona (3-CMC). Se transpune astfel Directiva delegata (UE) 2022/1326 a Comisiei din 18 martie 2022 de modificare a anexei la Decizia-cadru 2004/757/JAI a Consiliului in ceea ce priveste includerea unor substante psihoactive noi in definitia termenului ,,drog".
Punerea sub control al acestor substante reprezinta o masura care contribuie la protejarea sanatatii, reducandu-se riscurile de imbolnaviri sau decese cauzate de consumul de droguri", arata oficialii Guvernului.

Dragos HOJDA

The post OFICIAL – Noi substante psihoactive incluse la categoria ,,droguri" appeared first on ZiarMM.

Comments