OPERAtIUNE RISCANTA – Doi tineri, salvati cu greu de salvamontisti dupa ce au ramas blocati in munti

OPERAtIUNE RISCANTA – Doi tineri, salvati cu greu de salvamontisti dupa ce au ramas blocati in munti

OPERAŢIUNE RISCANTĂ. Doi alpinişti din Bucureşti au rămas azi noapte în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei. Cei doi, un bărbat de 29 de ani şi o fată de 19 ani, se aflau la căţărat pe pereţii Domogledului.

S-a întunecat însă înainte ca cei doi să coboare, aşa că au fost nevoiţi să ceară ajutorul salvamontului din Băile Herculane.

Cei doi alpiniști sunt din București și s-au cățărat pe un versat din zona Valea Cernei, de unde și-au dat seamă că nu mai pot coborâ și au solicitat ajutorul salvamontului. Aceștia au reușit să îi coboare în siguranță, cei doi neavând nevoie de îngrijiri medicale.

DUPĂ 50 DE ANI – Salvamontiştii din Borşa sunt acreditaţi

Bruno Adamcec, de la Salvamont Caraș Severin, a oferit mai multe detalii pentru Știrile B1TV.

Acesta a precizat că cei doi au solicitat ajutorul salvamontului după ora 10:30 seara pentru că se întunecase și nu mai știau să coboare.

Salvamontul a precizat că în astfel de condiții apar accidente, pe fondul oboselii și a neatenției, și cei doi au făcut foarte bine pentru că au sunat. Salvatorii au ajuns la ei după ce li s-a spus unde se află și au reușit să îi coboare în siguranță pe corzi.

ANIVERSARE – 1 August, Ziua Națională Salvamont

Zona unde se aflau cei doi ei este una necirculată cu trasee vechi și clasice de alpinism, precum se practica în trecut, iar evenimente de acest gest precum a celor doi alpiniști s-au mai întâmplat în trecut.

Sursa info

Comments