Otrava de la raft: alimente pline de substante periculoase, retrase din magazinele romanesti. Averti...

Mancam, fara sa stim de multe ori, mancare plina de substante extrem de periculoase sau produse contrafacute. Situatia a fost confirmata si de specialistii din domeniul sigurantei alimentare. Potrivit expertilor, 10% dintre produsele alimentare nu sunt ceea ce spune eticheta ca sunt.

Iar acest lucru se vede si in numarul produselor retrase de la raft de catre Autoritatea Sanitar-Veterinara. In medie, inspectorii au retras de la raft 42 de alimente pe an iar in top se afla inghetata, deserturile, legumele si fructele, dar si produsele din carne precum carnea de pui.

De la inceputul lunii februarie si pana in prezent, au fost retrase din magazine 11 produse aalimentare.

Potrivit unui studiu recent, consumul in exces al alimentelor contaminate cu diverse substante poate duce la la un tip sever de otravire care afecteaza in special femeile insarcinate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, dar si persoanele cu o imunitate scazuta.

Si expertii de la Autoritatea Nationala Fitosanitara au analizat peste 1300 de probe de legume din Romania si au gasit in peste 40% dintre ele urme de substante periculoase.

Comments