PACT CU ISLAMUL Premierul Frantei vrea sa

PACT CU ISLAMUL - Premierul Frantei vrea sa negocieze dupa ultimele atentate

PACT CU ISLAMUL  Franța încearcă să găsească soluții pentru a împiedica alte atentate, după ce în urma cu cinci zile un preot a fost decapitat în interiorul unei biserici catolice. Totodată, astăzi, la cinci zile de la atac, comunitatea musulmană din țară este invitată să participe la slujbe în bisericile din întreaga țară.

Premierul francez Manuel Valls a afirmat că „islamul și-a găsit locul în Republica” Franceză, atunci este „urgent să se construiască un veritabil pact” cu această religie, a doua din Franța, relatează AFP, care citează săptămânalul Le Journal du Dimanche.

Astfel, în articolul semnat de șeful executivului de la Paris, se mai propune „revizuirea unor reguli”, astfel încât finanțările oferite din exterior comunității musulmane să fie diminuate. Anterior, Manuel Valls a cerut ca „imamii să fie formați în Franța, nu în altă parte”. Tot în ediția de duminică a publicației Le Journal du Dimanche, circa 40 de personalități musulmane s-au declarat „preocupate de neputința organizării actuale a islamului în Franța”.

În același timp, autoritățile continuă ancheta privind atacul care a avut loc marți la biserica de la Saint-Etienne-du-Rouvray continuă. Autoritățile încearcă să afle cu exacitate cum s-a produs radicalizarea celor doi tineri de 19 ani, identificați drept Abdel Malik Petitjean și Abel Kermiche.

Sursă info.

Sursă foto.

Comments