PAGUBE – Ploile au produs stricaciuni de 7.500 mii lei

PAGUBE – Ploile au produs stricaciuni de 7.500 mii lei

PAGUBE Ploile abundente căzute în Maramureş în perioada 24 mai – 29 iunie au produs pagube semnificative.PAGUBE O comisie alcătuită la nivelul Prefecturii Maramureş s-a deplasat în zonele afectate pentru a stabili care sunt urmările căderilor importante de precipitaţii înregistrate în perioada menţionată, dar şi care sunt zonele cele mai afectate.

Astfel potrivit evaluărilor efectuate stricăciuni s-au înregistrat în 15 localităţi: Borşa, Dragomireşti, Strâmtură, Budeşti, Rozavlea, Poienile Izei, Copalnic Mănăştur, Dumbrăviţa, Coroieni, Vima Mică, Târgu Lăpuş, Ulmeni, Suciu de Sus, Mireşu Mare.

Cele mai afectate localităţi au fost însă Borşa, Suciu de Sus şi Coroieni. Potrivit oficialilor Prefecturii Maramureş valoarea totală a pagubelor, înregistrate în 39 de sate, se ridică la suma de 7.440 mii lei.

Reamintim că la mijlocul săptămânii trecute consilierii judeţeni au aprobat alocarea sumei de 100 mii lei, respectiv 50 de mii de lei din rezerva bugetară a judeţului către localităţile Borşa şi Suciu de Sus pentru a putea demara operaţiunile de refacere în urma inundaţiilor.

Comments