Pana la 60 de ani de inchisoare pentru o influencerita din SUA care dadea sfaturi pentru parinti pe...


Ruby Franke, o influencerita din Utah ale carei sfaturi aspre pentru parinti i-au adus o multime de urmaritori pe YouTube, a primit marti pana la 60 de ani de inchisoare, pentru abuz asupra propriilor copii, transmite BBC.


Ruby Franke, in varsta de 42 de ani, a pledat anterior vinovata la acuzatiile de infometare si abuz asupra propriilor copii.


Ea s-a prezentat marti in instanta impreuna cu fosta ei partenera de afaceri, Jodi Hildebrandt, in varsta de 54 de ani, care a primit o condamnare identica.


Judecatorul le-a condamnat pe amandoua sa execute patru termene de la unu la 15 ani fiecare. Cat timp vor sta inchise, in cele din urma, va fi stabilit de Consiliul de gratiere si eliberare conditionata din Utah.


Cum si-a torturat femeia copiii


In instanta, procurorul din Utah, Eric Clarke, a spus ca doi dintre copiii lui Franke traiau intr-un ,,cadru asemanator unui lagar de concentrare" si a numit-o o amenintare semnificativa pentru comunitate.


Cele doua femei au fost arestate in august 2023, dupa ce fiul subnutrit al lui Franke, in varsta de 12 ani, a coborat pe o fereastra a casei lui Hildebrandt din Ivins, Utah.


Politia a spus ca adolescentul a fugit apoi la casa unui vecin si a cerut mancare si apa. El avea rani care sugerau ca a fost legat cu o franghie, potrivit dosarelor politiei.


,,Copiilor li s-au refuzat in mod regulat mancarea, apa, paturi in care sa doarma si aproape toate formele de divertisment", a spus procurorul Clarke.


Franke a strans peste doua milioane de abonati la canalul ei de YouTube ,,8 Passengers", deschis in 2015, care era plin de sfaturi stricte pentru parinti, precum stoparea hranei sau ,,anularea" Craciunului, ca forma de pedeapsa.


Fanii ei au inceput sa devina suspiciosi in 2020, cand unul dintre fiii ei a spus intr-un videoclip ca a fost fortat sa doarma pe un sac de fasole timp de sapte luni.


Departe de camerele de luat vederi, copiii lui Franke au fost supusi unor abuzuri si mai dure. Acestea includeau bataia si lovirea cu piciorul, lipsa de hrana si fortarea sa stea in soare, vara, fara protectie solara, ceea ce a dus la arsuri solare grave, potrivit dosarelor politiei.


In instanta, Franke le-a cerut scuze copiilor ei si a spus: ,,Eram atat de dezorientata incat am crezut ca intunericul este lumina si ca binele este gresit".


Comments