Pandemia de coronavirus a redus cu peste 7% consumul de bere in Romania

Pandemia de coronavirus a redus cu peste 7% consumul de bere in Romania

Pandemia de coronavirus a redus cu peste 7% consumul de bere in Romania

Ea a precizat ca impactul cel mai puternic al efectelor pandemiei se va resimti in trimestrul al treilea, care in mod obisnuit este varful de sezon pentru consumul de bere. In acest context, Julia Leferman a pledat pentru sustinerea sectorului HoReCa de catre guvernanti, inclusiv prin facilitarea extinderii teraselor pe spatiile publice, prin deciziile autoritatilor locale sau prin permiterea functionarii unor locatii temporare de tip food trucks sau baruri mobile.Potrivit acesteia, faptul ca barurile si restaurantele si-au oprit activitatea timp de doua luni si jumatate a dus la inchiderea liniilor de bere la draft, iar comercializarea acestui tip de bere se va relua treptat, odata cu redeschiderea etapizata a teraselor si ulterior a restaurantelor. "Faptul ca barurile si restaurantele si-au oprit activitatea timp de doua luni si jumatate a dus si la inchiderea liniilor de bere la draft. Chiar daca incepand cu 1 iunie terasele s-au redeschis, reluarea comercializarii berii draft se petrece treptat, in concordanta cu masurile de redeschidere etapizata a locatiilor HoReCa. Oricum, scaderea importanta inregistrata de segmentul Keg din prima jumatate a anului, de 43%, nu are cum sa fie recuperata pe parcursul urmatoarelor 6 luni din an. Acest segment va incheia cu siguranta anul in scadere fata de 2019", a explicat Leferman.

Comments