Papa Francisc a anuntat ca inca este bolnav: „Am pregatit un discurs, dar puteti auzi ca nu sunt in...


Papa Francisc a declarat sambata ca este inca bolnav dupa ce a avut simptome asemanatoare gripei timp de o saptamana si a cerut din nou unui consilier sa ii citeasca discursul in timpul unei audiente, dupa ce a facut acest lucru de mai multe ori in ultimele zile, relateaza ANSA, citata de Agerpres.


"Va multumesc tuturor. Am pregatit un discurs, dar puteti auzi ca nu sunt in stare sa il citesc din cauza bronsitei", a spus Papa Francisc la o intalnire de inaugurare a anului judiciar la Vatican.


El a vorbit cu o voce aspra si a tusit frecvent.


In ciuda faptului ca nu se simtea bine, suveranul pontif si-a confirmat angajamentele pentru aceasta zi, inclusiv o audienta cu cancelarul german Olaf Scholz, care a durat putin mai mult de o jumatate de ora.


"Suntem ingrijorati de razboiul de agresiune al Rusiei in Ucraina", a declarat Scholz. "Am abordat razboiul din Orientul Mijlociu si am discutat despre cum sa aducem pacea in lumea noastra".


"Am abordat, de asemenea, si alte probleme: imigratia, justitia sociala, coexistenta intre oameni", a adaugat oficialul german, spunand ca aceasta conversatie a fost importanta din punct de vedere personal in aceste vremuri dificile pe care le traversam.


Vaticanul a precizat ca discutiile au fost cordiale si ca s-a facut referire in mod special la conflictele din Ucraina si din Israel si Palestina, precum si la angajamentul consecvent pentru pace, in cautarea neobosita a unei solutii diplomatice care sa duca la incetarea ostilitatilor cat mai curand posibil.


Scholz, care se afla la Roma si pentru a participa la Congresul electoral 2024 al Partidului Socialistilor Europeni (PES), a avut vineri o intalnire cu presedintele italian Sergio Mattarella.


Comments