Papanasi cu branza. Reteta fara coacere. Ce ii face cu adevarat speciali

Papanasi cu branza. Reteta fara coacere. Ce ii face cu adevarat speciali

Papanasi cu branza. Reteta fara coacere. Ce ii face cu adevarat speciali

Papanasi cu branza, o reteta foarte gustoasa. Se prepara repede si constituie un desert care ne aminteste mereu de copilarie.

Papanasi cu branza

Va recomandam o reteta veche de papanasi cu branza de vaci. Sunt foarte usor de facut si contin ingrediente ce se afla la indemana oricui. Poate constitui un desert foarte delicios si hranitor in acelasi timp.

Ingrediente:

300 grame de branza dulce de vaci;3 linguri de faina;2 linguri de de zahar;un pachet de zahar vanilat;3 galbenusuri;putina sare;o lingura de gris;coaja de lamaie rasa.Placinte ardelenesti cu cartofi sau verdeata. Reteta de post a bunicilor. Hranitoare si extrem de gustoase

Se amesteca toate ingredientele pana cand se obtine o compozitie omogena. Aluatul trebuie sa fie destul de consistent, pentru a nu se imprastia la fiert.

Se ia cu lingura din compozitie si se rotunjeste in palma. Intr-o oala punem apa in care am presarat putina sare si o lasam la fiert, iar cand aceasta fierbe punem papanasii in apa. Cand papanasii se ridica deasupra apei, inseamna ca sunt fierti si pot fi strecurati.

Pregatim pe urma compozitia in care vom tavalii papanasii. Pentru asta avem nevoie de:

50 grame de unt;100 grame de pesmet;3 linguri de zahar.

Punem untul la topit intr-o tigaie, apoi adaugam pesmetul si amestecam continuu pana se rumeneste si devine auriu. Se ia de pe foc si se adauga cele 3 linguri de zahar. Se dau apoi papanasii prin pesmetul pregatit, pana se formeaza o crusta pe deasupra.

Negresa de post. Desertul rapid si delicios de te lingi pe degete

Comments