Paradoxul romanesc: Carnea de miel, de doua ori mai scumpa in magazine, decat la poarta fermei

Paradoxul romanesc: Carnea de miel, de doua ori mai scumpa in magazine, decat la poarta fermei

Paradoxul romanesc: Carnea de miel, de doua ori mai scumpa in magazine, decat la poarta fermei

Carnea de miel a devenit din ce in ce mai putin cumparata, iar asta din cauza preturilor uriase dictate de comercianti. Fermierii sunt de parere ca odata ce marfa ajunge la samsari preturile se deregleaza.

La cel mai mare crescator de oi si de miei din judetul Giurgiu, au fost pregatiti peste o mie de miei pentru Paste, iar pretul este de 40 de lei pe kilogram la poarta fermei. Insa, acelasi kilogram ajunge sa coste, in piete, si 60 de lei.

Ciobanii ii indeamna pe romani sa vina sa cumpere carne de miel pentru Paste de la poarta fermei pentru ca pretul este mai mic decat in piete, dar si negociabil.

,,Nu suntem noi de vina, in primul rand comerciantii, pentru ca oamenii nu au unde sa isi vanda mieii. La poarta fermei pretul este undeva la 40 de lei pe kilogram. Fata de anul trecut, undeva la 2 lei am mai pus. Daca arabii ar fi fost platitori buni, romanii nu ar mai vedea carne de miel si nu ar mai exista intermediarii astia ca sa vina fiecare la ferma care il cunoaste. In primul rand, unde se cunosc, sa se duca sa isi cumpere la poarta fermei, pentru ca aici se poate negocia, nu ca la piata, unde nu o poti face", a declarat crescatorul Fanel Lazar.

Comments