Pasarea Rock lanseaza primul album, ,,Legenda", cu un spectacol in premiera europeana: ce preturi au...

Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Josef Kappl, Nicu Patoi şi Sorin Voinea promit o experienţă de neuitat pentru spectatori. Tematica evenimentului aduce în actualitate tradiţiile româneşti, iar spectacolul urmează să aibă loc pe 23 septembrie 2016, la arena Basme cu Cai, din Şoseaua Chitilei.

Albumul „Legenda“ este esenţa existenţei unei trupe prezentă pe piaţa muzicii româneşti de doi ani şi jumătate, fiind rodul muncii consecvente şi reprezântând renaşterea genului muzical, cu influenţe din folclorul românesc şi cel balcanic.

„Pasărea Rock împleteşte stilul muzical al anilor ‘70 cu influenţele moderne şi ne bucurăm că prin muzica noastră am atins iubitori ai rockului de toate vârstele. Ne mândrim să descoperim adolescenţi care vin la concertele noastre şi savurează muzica pe care o cântăm cu plăcere de-o viaţă“, a declarat Mircea Baniciu.

„În ultimii doi ani şi jumătate de existenţă a trupei, am realizat foarte multe lucruri deosebite. N-am stat pe loc, ci am muncit consecvent şi roadele încep să se vadă: lansăm primul album muzical Pasărea Rock, completat de turneul de promovare în peste zece oraşe ale ţării. Prin «Legenda» vrem să aducem o schimbare în domeniu, într-o vreme în care muzica e lipsită de conţinut şi mesaj“, a completat Josef Kappl.

„Am crescut şi ne-am format pe ritmuri de rock, iar acum e timpul să dăm înapoi ceva din ce am primit şi să formăm generaţiile care vor duce tradiţia mai departe. Prin «Legenda» ne propunem să aducem în faţa publicului un album rock de esenţă tare“, a conchis Ovidiu Lipan Ţăndărică. 

Organizatorii pregătesc un spectacol inedit şi incitant, care se va desfăşura pe fondul unor efecte speciale, cascadorii şi proiecţii, realizate într-un decor de film şi menite să transmită publicului spiritul Pasărea Rock. În arena amenajată de Basme cu cai, spectatorii vor fi transpuşi într-o atmosferă medievală, de poveste, membrii formaţiei urmând să fie protagoniştii unor scene care amintesc de haiducii de odinioară.

Accesul va putea fi făcut începând cu ora 19:00, iar concertul este programat la 20:00, astfel că amurgul va întregi spectacolul.

Biletele se pot achiziţiona de pe site-ul basmecucai.ro şi iabilet.ro, dar şi din magazine fizice, mai multe detalii fiind disponibile pe pagina de Facebook Pasărea Rock. Doritorii pot alege din mai multe tipuri de tichete: 150 lei (categoria a II-a), 200 de lei (categoria I, în primele rânduri), 300 de lei la categoria VIP şi 450 pentru un bilet VIP care oferă un platou haiducesc şi întâlnirea cu artiştii în backstage.

Totodată, e util de ştiut că organizatorii facilitează transportul pentru deplasarea spectatorilor, atât la dus, cât şi la întors, punctul de plecare către spectacol fiind în zona Piaţa Chibrit. 

Pasărea Rock este un proiect lansat pe piaţa muzicală din România în martie 2014. Ajunşi la vârsta maturităţii artistice, Mircea Baniciu, Josef Kappl şi Ovidiu Lipan Ţăndărică au înţelepciunea de a nu se rupe de trecut, ci de a căuta în experienţa comună a tinereţii puterea şi forţa de a duce mai departe o poveste care a făcut legendă, povestea trupei care i-a consacrat, Phoenix. Proiectul este întregit de Sorin Voinea şi Nicu Patoi.

De la înfiinţare, trupa a lansat şapte melodii, două EP-uri şi un videoclip, iar turneele susţinute de Pasărea Rock anul trecut au confirmat, la nivel naţional, succesul proiectului.

Repertoriul Pasărea Rock include compoziţiile originale precum „Praznic năprasnic“, „Căluşandra“, „Pasărea Calandrinon“, „Legenda“, „Epitaf“, „Zoreaua“, piese din prima operă rock-simfonic „Meşterul Manole“, cum ar fi „Pe Argeş în jos“ sau „Rugăciune către Domnul“ şi hituri binecunoscute interpretate de Mircea Baniciu, „Hanul ulciorului nesecat“ sau „Eşarfă în dar“.  

Comments