Pasca fara aluat. Secretul unui adevarat deliciu de Paste, dezvaluit de chef Sorin Bontea

Pasca fara aluat. Secretul unui adevarat deliciu de Paste, dezvaluit de chef Sorin Bontea

Pasca fara aluat. Secretul unui adevarat deliciu de Paste, dezvaluit de chef Sorin Bontea

Cu invierea Domnului apropiindu-se cu pasi repezi, entuziasmul gospodinelor de a pregati cele mai savuroase si inedite deserturi pentru a rasfata familia si musafirii atinge cote maxime. In acest sezon festiv al Pastelui, pasca traditionala ocupa un loc de cinste pe mesele pregatite cu dragoste si grija. Insa, pentru a veni in intampinarea celor care cauta inovatie si usurinta in preparare, chef Sorin Bontea surprinde cu o varianta simpla si rapida: pasca fara aluat.

Aceasta reinterpretare a desertului traditional promite sa aduca un strop de originalitate si deliciu inegalabil in fiecare casa care isi deschide portile in aceasta perioada sfanta.

,,Am aici o pasca fara aluat sau puteti sa ii spuneti si cheescake romanesc. Pentru aceasta reteta, am nevoie ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Nu este o reteta complicata", spune Sorin Bontea intr-un videoclip pe Youtube.

Ingrediente: 700 g branza de vaci400 g smantana4 oua1 lamaie100 g gris50 g faina250 g zahar2 buc. zahar vanilat2 esenta de vanilie200 g stafide80 g untIntregul mod de preparare nu dureaza decat 10 minute, le promite Sorin Bontea fanilor, carora le zice pas cu pas ce trebuie sa adauge in bol. Astfel, dupa ce toate ingredientele de mai sus sunt omogenizate bine, tot ce trebuie sa mai faci este sa pui aluatul obtinut intr-o tava rotunda de copt.,,Incepem cu ouale, zaharul si le batem impreuna doua minute, nu foarte mult, e o reteta foarte rapida. Adaugam branza de vaci. Este foarte important ca compozitia sa fie cat mai omogena la aceasta reteta. Adaug untul, care e foarte important sa fie la temperatura camerei, esenta de vanilia, smantana si jumatate de lamaie stoarsa. Pun si coaja de la o lamaie rasa, adaug si faina putin cate putin, pentru a nu face cocoloase, dupa care si grisul. Pun si stafidele, pe care le-a m hidratat deja cu putina apa calda", a continuat bucatarul. Originea uluitoare a expresiei ,,Colac peste pupaza". Multi romani o folosesc gresit: ce insemana, de fapt Pasca se coace timp de aproximativ o ora, dar minutele pot sa difere de la un cuptor, la altul, spune celebrul bucatar. Dupa ce se scoate din cuptor, este necesar sa lasam prajitura cu branza sa se raceasca timp de cel putin o ora, timp dupa care ea poate fi taiata.Se poate servi simpla, ori presarata cu zahar pudra si fructe langa ea. ,,Eu am o forma pe care am tapetat-o cu unt, zahar si faina. Punem totul in forma si e gata, o bag la cuptor la 160 de grade, timp de o ora. Dupa 60 de minute, asa arata pasca, am lasat-o sa se raceasca si merge taiata.", a incheiat el.Posta Romana are si site de imobiliare. Peste 500 de proprietati sunt la vanzare

Comments