PE DATORIE – Aeroportul International Baia Mare ia credit pentru lucrarile de modernizare

PE DATORIE – Aeroportul International Baia Mare ia credit pentru lucrarile de modernizare

PE DATORIE Aeroportul Internațional Baia Mare se împrumută pentru a putea plăti lucrările de modernizare aflate în derulare.

PE DATORIE În acest sens, consilierii județeni au aprobat în ședința de astăzi, 23 august, contractarea unui credit bancar intern în valoare de 76.620 mii de lei și au dat vot favorabil inclusiv garantării acestuia cu veniturile proprii ale județului Maramureș.

Aprobarea a venit însă după aproximativ o oră de discuții pe această temă, timp în care povestea modernizării Aeroportului Baia Mare a fost întoarsă pe toate părțile și analizată din toate punctele de vedere.

Discuțiile au fost pe alocuri aprinse, iar persiflările și declarațiile politice nu au lipsit. S-a discutat despre problemele apărute pe parcursul derulării acestei investiții, despre vinovăție și despre utilitatea unui astfel de împrumut, totul pentru ca la final proiectele de hotărâre care vizează contractarea împrumutului și garantarea acestuia să fie aprobate cu voturile majorității covârșitoare ale celor prezenți, indiferent de apartenența politică.

Astfel, pentru a face posibilă finalizarea investiției și evitarea plății penalităților de întârziere la facturile scadente și neachitate, Aeroportul Baia Mare a primit undă verde pentru contractarea creditului în valoare de 76.620 mii lei, cu garantarea acestuia de către Consiliul Județean Maramureș.

De menționat că la ora actuală județul Maramureș are de deja contractat un credit bancar pe termen lung în valoare de 116 milioane de lei.

În ce privește lucrările de modernizare a aeroportului, acestea sunt în proporție de 85% realizate, iar după cum arată directorul instituției Dorin Buda executantul a solicitat amânarea termenului de finalizare din cauza problemelor de ordin tehnic apărute, solicitare care este în acest moment analizată urmând ca în termenul cel mai scurt să fie dat și un răspuns.

Comments