PE DINAFARA – Mii de maramureseni lasati fara majorari salariale. Ei ameninta cu proteste

PE DINAFARA – Mii de maramureseni lasati fara majorari salariale. Ei ameninta cu proteste

PE DINAFARĂ Aproximativ 2.000 de persoane care muncesc în sănătate și asistență socială au fost lăsate pe dinafară de ordonanța guvernului care stipulează majorări salariale ale personalului bugetar. Respectiv eliminarea diferitelor inechități apărute la acest capitol.

PE DINAFARĂ Președintele Sanitas Maramureș, Mircea Ciocan, spune că „este vorba
de personalul de specialitate şi auxiliar din sistemul de sănătate care este incomplet cuprins în ordonanță.

În lista celor care beneficiază de majorări salariale nu se regăsesc personalul TESA, personalul din creşe şi funcţionarii publici din DSP. Şi angajații unităţilor de asistență socială au fost lăsaţi pe dinafară. Iar personalul din cabinetele medicale şcolare (acolo unde ele există) a fost greşit încadrat în grila de salarizare”.

S-a tot încercat în ultima vreme rezolvarea problemelor. Însă responsabilii par să fi fost puțin interesați de acest lucru.

„Evident că în aceste condiții cei amintiți sunt nemulțumiți și amenință cu proteste. Tocmai de aceea am și purtat în ultimele zile o serie de discuții cu responsabili din Ministerul Muncii respectiv cel al Sănătății. Pe 15 septembrie se va desfășura Consiliul Național al Sanitas. Acolo se va discuta în amănunt această problemă”, a mai spus Ciocan.

Liderul a mai arătat că în paralel s-au trimis adrese la Parlament. În care se solicită ca la adoptarea prevederilor ordonanței să fie cuprinse și amendamentele care ar putea reglementa situația.

În cazul în care până în 15 septembrie situația nu va fi reglementată se va stabili un calendar de acțiuni protestatare ce va fi pus în practică în perioada imediat următoare.

C.A.

Comments