Pentru a spera la o viata normala, Dragos are nevoie de 5.000 de lei lunar. Copilul sufera de tetrapareza spastica si cancer, iar terapiile zilnice sunt vitale

Pentru a spera la o viata normala, Dragos

Pentru a spera la o viata normala, Dragos are nevoie de 5.000 de lei lunar. Copilul sufera de tetrap...


Acest
articol este o actiune umanitara finantata si publicata de Fundatia Ringier.
Toate cazurile sprijinite de aceasta pot fi gasite pe site-ul
www.ajutacopiii.ro.


Trupul ii este firav, obosit si chinuit. Mainile si picioarele nu-l ajuta cu toate eforturile supraomenesti pe care le face. Dar Dragos Condescu, din comuna doljeana Secu, este un luptator care nu a cedat in fata destinului potrivnic.


Copilul in varsta de 12 ani nu a renuntat niciodata la a spera ca, intr-o buna zi, va putea merge. Insa pentru a putea duce in continuare lupta cu boala care-l macina de mai bine de opt ani, baiatul are nevoie de ajutor. Terapiile de recuperare a muschilor care pot intepeni, hrana si vitaminele costa aproximativ 5.000 de lei pe luna, o suma care depaseste cu mult bugetul parintilor lui.


"Exista sanse sa mearga, sa faca singur cativa pasi, dar e nevoie de foarte multe terapii"

"Mami, eu cand o sa merg pe picioarele mele?". Este intrebarea sfasietoare cu care Dragos, tintuit intr-un scaun cu rotile, rascoleste, aproape zilnic, sufletul mamei lui. Cea care i-a dat viata si care il sustine neconditionat de mai bine de opt de cand boala s-a declansat isi priveste fiul in ochii inocenti stiind ca raspunsul nu e la ea.


"O sa reusesti, dar trebuie multa, multa munca. Exercitii, gimnastica...", ii raspunde femeia, care nu si-a pierdut nici un moment speranta intr-o vindecare careia se fereste sa-i spuna "miraculoasa".


Si asta pentru ca medicii i-au spus ca Dragos isi va putea reveni. Poate nu va putea sa alerge, sa faca sport, dar cu tratament si gimnastica de recuperare si de intretinere a muschilor, care nu trebuie sa se atrofieze si sa se rigidizeze, baiatul va putea sa faca singur, fara sprijin, macar cativa pasi.


"Nu abandonam, vom lupta cu toate puterile noastre"

Doctorii care l-au consultat si care il au sub observatie pe copilasul nostru mi-au spus ca sperante sunt, ca nu e totul pierdut. Exista sanse sa mearga, sa faca singur cativa pasi, dar e nevoie de foarte multe terapii de recuperare si intretinere. Sunt tratamente pe care le face aproape zilnic si care costa enorm pentru bugetul nostru si asa subtiat considerabil. Dar nu abandonam, vom lupta cu toate puterile noastre.

Aniana Condescu, 53 de ani, mama lui Dragos:
De 8 ani, Dragos este chinuit de boli

Terapii, sedinte de gimnastica musculaturii pe care Dragos, un copilas greu incercat de soarta, le-a facut ani de-a randul. Ani incarcati de durere, in care a luptat ca un erou cu teratrapareza spastica, boala care i-a furat bucuria de a merge, de a alerga alaturi de alti copilasi si l-a transformat in prizonierul unui scaun cu rotile.


Dar si cu cancerul (meduloblastom) si cu hidrocefaleea care i s-au cuibarit la cap. De doua ori a reusit, cu puteri nebanuite, sa se ridice de sub apasarea mortala a maladiei care i-a afectat creierul si intregul sistem nervos central, aratand cat de mult iubeste viata.


Tumora de la cap s-a oprit din crestere

Zilele trecute, Dragos & - aflat in programul de sustinere al Fundatiei Ringier Romania -, a primit o veste uriasa. Medicii au confirmat, in urma investigatiilor imagistice (RMN) ca tumora de la cap nu mai crescut. A incremenit, cine stie pentru cat timp, la o dimensiune care nu-i pune in pericol viata. E o victorie uriasa pentru baietelul care continua sa lupte.


"Bunul Dumnezeu ne-a ajutat si de asta-data si iata ca Dragos al nostru a reusit iar in fata bolii. Tumora de la cap s-a oprit din crestere. Acum, nu mai face chimio, nu mai trateaza cancerul. A castigat o batalie. Ne concentram pe recuperare, pe multa gimnastica, pentru ca are corpul slabit. Nu poate sa mearga si nici macar sa duca o lingura de mancare la gura. Dar chiar si asa, trebuie sa reusim. Trebuie sa-l vad mergand singur", spune mama copilului.


"Speram ca omenii cu suflet sa nu ne lase"

Pentru ca Drags sa aiba o viata cat de cat normala, "avem nevoie de ajutor financiar", spune mama lui.


Avem nevoie de 5.000 de lei in fiecare luna pentru gimnastica, pentru kineto... Dar si pentru medicamente, vitamine si transport la clinicile din Bucuresti si Craiova... Speram ca omenii cu suflet sa nu ne lase, sa ne fie alaturi sa-i putem reda mersul copilasului meu!

Aniana Condescu, mama lui Dragos:
Chiar si bolnav, Dragos se pregateste pentru scoala, iar marea lui dorinta este o tableta. Cea veche s-a spart

Dragos este elev in clasa a V-a la scoala din Secu, satul sau natal. Chiar daca stie ca nu va putea merge in fiecare zi la cursuri, din cauza programului de tratament de la care nu se poate abate, baietelul se pregateste ca orice scolar. La fel ca anul trecut, mama ii va fi colega de banca. Ea il va ajuta din nou sa aseze pe hartie, cu mana inclestata pe creion, liniute si bastonase.


Acum nu mergem, ca are imunitatea scazuta si e risc de imbolnavire. Dar o sa-l duc la scoala, ca si anul trecut, intre tratamente, cand se va putea. Ne-ar mai trebui si ceva banuti pentru rechizite, dar marea dorinta a lui Dragos este o tableta, ca cea veche s-a spart.

Mama baiatului:

Cei care doresc sa il ajute pe Dragos o pot face
donand 2 euro prin SMS la numarul 8828 cu textul <<
DRAGOS>>.


Doneaza prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau& redirectioneaza 3,5% din impozitul pe venit catre Fundatia Ringier. Detalii pe& www.ajutacopiii.ro


* Suma alocata cauzei este de 2 euro& si banii se retin o singura data. Nu se percepe TVA pentru donatiile de pe abonament. In retelele Digi Mobil, Orange si Telekom, pentru cartelele preplatite, TVA a fost retinuta la achizitionarea creditului. Pentru donatiile de pe cartele preplatite in reteaua Vodafone utilizatorii nu platesc TVA.


Comments