PENTRU MARAMURES Bani de la

PENTRU MARAMURES – Bani de la Min. Sanatatii pentru un computer tomograf performant

PENTRU MARAMUREȘ Cel mai performant Computer Tomograf, de 128 de slice-uri, care oferă o viteză de scanare de trei ori mai rapidă decât în cazul altor echipamente CT, folosind doze de iradiere cu 50% mai scăzute pentru pacient, va fi achiziționat cu fonduri de la Ministerul Sănătății, se arată într-un comunicat remis de biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș.

Dotarea va ajunge la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Noul Computer Tomograf oferă o calitate superioară a imaginii, pentru un diagnostic corect și rapid. Astfel, cu ajutorul noului CT, medicii pot obține maximum de informații cu minimum de iradiere pentru pacient.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că, îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite de Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare pentru maramureșeni a fost, dintotdeauna, un obiectiv al Consiliului Județean.

”Reușim, încet-încet, în urma unui management performant al Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare și multă bunăvoință din partea autorităților tutelare ale spitalului, respectiv Consiliul Județean Maramureș, să găsim cele mai bune posibilități de finanțare pentru ca, pe lângă reabilitarea zidurilor și a clădirii spitalului, să avem aparatură medicală performantă la dispoziția unor medici profesioniști. Modelul de bune practici implementat la nivelul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare și al Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie este o acțiune pe care dorim să o exportăm și către celelalte spitale din Maramureș, fie prin trecerea unor obiective în subordinea Consiliului Județean, fie prin parteneriate specifice. Și ne referim, aici, la Spitalul Municipal Sighetu Marmației, Spitalul Orășenesc Târgu Lăpuș, Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus și Spitalul de Recuperare Borșa. Un management integrat în întreg județul Maramureș al tuturor unităților spitalicești ar fi un pas înainte pe care personal îl voi propune și sper să am sprijinul partenerilor noștri din județ”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Sursă foto.

Comments