PENTRU PENSIONARII DIN JUDET – Cum se poate face plata pensiei. Tot ce trebuie sa stii

PENTRU PENSIONARII DIN JUDET – Cum se poate face plata pensiei. Tot ce trebuie sa stii

PENTRU PENSIONARII DIN JUDET – Cum se poate face plata pensiei. Tot ce trebuie sa stii

Informatii importante pentru pensionarii din Maramures venite de la Casa Judeteana de Pensii Maramures. Institutia condusa de Lucica Onea a anuntat modul cum se poate face plata pensiei. Dupa cum se stie, in sistemul public de pensii plata pensiei se face lunar, in functie de optiunea pensionarului si anume prin mandat postal, la domiciliul beneficiarului drepturilor de pensie, in cont curent sau cont de card sau la una din bancile cu care Casa Nationala de Pensii Publice a incheiat conventii pentru plata drepturilor de pensie.

,,Indiferent de modalitatea de plata pentru care au optat pensionarii, taloanele de plata se transmit lunar, la domiciliul beneficiarilor din Romania, prin Compania Nationala „Posta Romana” - S.A. Casa Nationala de Pensii Publice a incheiat conventii privind plata pensiilor prin conturi curente sau conturi de card cu mai multe institutii bancare, respectiv C.E.C., FIRST, BANCA EXIM BANK, BCR, VISTA BANK, ING BANK, BRD, INTENSA SANPAOLO, BANCA CREDITCOOP, TRANSILVANIA, UNICREDIT tIRIAC, LIBRA INTERNET, PATRIA, ALPHA BANK, RAIFFESEIN, OTP, GARANTI BANK.

In vederea ridicarii drepturilor de pensie prin conturi curente sau conturi de card deschise la una din bancile de mai sus, persoana interesata trebuie sa se adreseze mai intai unitatii bancare la care doreste sa primeasca pensia pentru efectuarea formalitatilor necesare deschiderii contului curent sau contului de card. Ulterior, persoana interesata trebuie sa se adreseze Casei Judetene de Pensii Maramures, avand asupra sa cererea tip (emisa de banca) de virare a pensiei/indemnizatiei in contul curent/contul de card, completata cu numarul contului, numarul dosarului de pensie, datele de identificare ale persoanei si semnatura precum si copia actului de identitate.
Pentru acordarea drepturilor de pensie va reamintim ca puteti prezenta un extras de cont odata cu depunerea dosarului de pensie pentru virarea acesteia in contul curent sau de card", precizeaza Casa de Pensii Maramures.

Dragos HOJDA

The post PENTRU PENSIONARII DIN JUDET – Cum se poate face plata pensiei. Tot ce trebuie sa stii appeared first on ZiarMM.

Comments