PENTRU SANATATE – Tratamente gratuite pentru copii

PENTRU SANATATE – Tratamente gratuite pentru copii

foto perfecte.ro

PENTRU SĂNĂTATE Toate consultaţiile, investigaţiile şi tratamentele medicale, inclusiv cele stomatologice, vor fi oferite gratuit tuturor copiilor, cu vârsta până în 18 ani, prevede un proiect de lege.

PENTRU SĂNĂTATE Puţine familii îşi permit toate costurile legate de asistenţa medicală a copiilor, ce pot ajunge, chiar pentru o banală răceală, la 10-20 % din salariu mediu.

Din această cauză se temporizează prezentarea la consultaţii, se recurge la tratamente după ureche şi apar complicaţii, unele severe.

Deputatul medic Tudor Ciuhodaru a depus deja un proiect de lege prin care este încurajată atitudinea preventivă, prezentarea precoce la consult şi tratament adecvat.
”Toţi se bat cu pumnul în piept că e nevoie de măsuri pentru a ameliora starea de sănătate a copiilor, de a evita automedicaţia sau de a creşte natalitatea. Prin acest proiect de lege, ce oferă acces gratuit la toate tratamentele pentru toţi copiii, oferim o soluţia pentru o mare problemă socială şi de sănătate publică.  Toti copiii vor fi mai sănătoşi. Aşa facem bine România”, spune Ciuhodaru.

sursa info

sursa foto

Comments