PENTRU SIGURANTA – Noi norme pentru navigarea pe internet. Are legatura cu reclamele

PENTRU SIGURANTA – Noi norme pentru navigarea pe internet. Are legatura cu reclamele

PENTRU SIGURANTA – Noi norme pentru navigarea pe internet. Are legatura cu reclamele

Comisia Europeana in Romania a anuntat ca legislatia privind navigarea pe internet sa schimbat de weekend-ul trecut. Potrivit CE Romania, mediul online al UE devine un loc mai sigur, mai echitabil si mai transparent din 17 februarie, cand actul legislativ privind serviciile digitale a intrat pe deplin in vigoare. In acest sens, au fost impuse noi responsabilitati platformelor online care au utilizatori in UE, cu scopul de a-i proteja mai bine pe acesti utilizatori si drepturile lor.

,,Normele, care s-au aplicat deja unui numar de platforme foarte mari si de motoare de cautare foarte mari incepand din 2023, vor incepe sa se aplice tuturor platformelor si serviciilor de gazduire. Aceasta inseamna ca toti trebuie sa puna in aplicare o serie de masuri diferite pentru a capacita utilizatorii. Printre acestea se numara combaterea continutului, bunurilor si serviciilor ilegale prin punerea la dispozitia utilizatorilor a mijloacelor necesare pentru a semnala o astfel de activitate ilegala, protectia minorilor, inclusiv interzicerea completa a directionarii minorilor cu anunturi bazate pe crearea de profiluri sau pe datele lor cu caracter personal, imputernicirea utilizatorilor cu informatii despre reclamele pe care le vad, cum ar fi motivul pentru care anunturile le sunt afisate si cine a platit pentru publicitate
interzicerea reclamelor care vizeaza utilizatorii pe baza unor date sensibile, cum ar fi convingerile politice sau religioase, preferintele sexuale etc, respectiv facilitati depunerea plangerilor", arata CE in Romania.

Dragos HOJDA

The post PENTRU SIGURANTA – Noi norme pentru navigarea pe internet. Are legatura cu reclamele appeared first on ZiarMM.

Comments