PERCHEZItII MARAMURES – Firme de brokeraj incheiau polite auto false

PERCHEZItII MARAMURES – Firme de brokeraj incheiau polite auto false

PERCHEZIȚII MARAMUREȘ Poliţişti şi procurori ai DIICOT Maramureş au descins la patru firme de brokeraj în asigurări, dar şi la persoane bănuite că încheiau în fals poliţe de asigurare obligatorie auto. 

PERCHEZIȚII MARAMUREȘ Verificările au avut loc pe 29 iunie, când au fost puse în aplicare două mandate de aducere, iar persoanele în cauză au fost conduse la audieri, dispunându-se faţă de acestea măsurile legale. Acțiunea a fost organizată de polițiști și procurori ai DIICOT Maramureș.

Procurorii arată că în fapt, începând cu anul 2014, persoanele în cauză, în calitate de agenţi de asigurări, ar fi încheiat în fals poliţe de asigurare obligatorie auto. Pentru a ascunde activitățile ilicite, aceştia ar fi introdus date informatice false în aplicaţiile electronice ale brokerilor de asigurări şi în baza de date care conţine informaţii despre asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României. Prejudiciul astfel cauzat urmează a fi stabilit pe parcursul cercetărilor, iar cei care au încheiat astfel de polițe vor avea de răspuns în fața justiției pentru faptele lor.

Față de unul dintre bănuiți, procurorul DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş, a dispus reţinerea pentru 24 de ore. În ceea ce îl privește pe un al doilea băunit, în cazul acestuia a fost luată măsura controlului judiciar.

Sursă foto.

Comments