PERCHEZITII – Mascatii au descins la managerul unui hotel. Afaceri dubioase cu o ambasada

PERCHEZITII – Mascatii au descins la managerul unui hotel. Afaceri dubioase cu o ambasada

Joi dimineaţă, Poliţia Română efectuează 9 percheziţii în Bucureşti și în județul Ilfov, pentru probarea activităţii infracţionale a unui bărbat, bănuit de evaziune fiscală.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu specialişti ai Direcţiei Operaţiuni Speciale şi luptători S.I.A.S., descind, la această oră, la sediile a 7 societăţi comerciale, ce au ca obiect de activitate prestarea de servicii medicale, precum şi la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2014, reprezentantul societăților comerciale, care este şi manager de hotel, ar fi derulat, sub paravanul acestora, mai multe operaţiuni fiscale, fără a le declara instituţiilor competente. Este vizată inclusiv o tranzacție cu Ambasada Libiei, cu un teren și o clădire în valoare de 1,5 milioane de euro.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, stabilit până în acest moment, se ridică la peste 5.700.000 de lei, reprezentând T.V.A și impozit pe profit.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București. Vor fi puse în executare 2 mandate de aducere.

stiripesurse.ro

Comments