PERICOLUL din conserva! Ce contine, de fapt, pate-ul de porc. Avertisment InfoCons

PERICOLUL din conserva! Ce contine, de fapt, pate-ul de porc. Avertisment InfoCons

PERICOLUL din conserva! Ce contine, de fapt, pate-ul de porc. Avertisment InfoCons

In total au fost analizate 40 de produse, de la mai multi producatori/distribuitori.

Ca urmare a centralizarii si analizarii informatiilor ce se regasesc pe etichetele produselor au rezultat :

- ficatul de porc se regaseste intr-o proportie cuprinsa intre 15 si 47% din compozitie

- 45% au in compozitie prim ingredient apa

- 25% au in compozitie proteina animala din/de porc- 77,5% au in compozitie slanina- 37,5% au in compozitie sorici- 15% au in compozitie proteina animala din porc, slanina si sorici

- 72,5% din produse au in compozitie E-uri (aditivi alimentari); Numericul de aditivi alimentari variaza intre 0 - 6

Aditivi alimentari regasiti frecvent situatia se prezinta astfel:

96,55% dintre produsele studiate au avut in componenta nitrit de sodiu (E250)31,03% dintre produsele studiate au avut in componenta carmina (E120)13,79% dintre produsele studiate au avut in componenta caragenan (E407)13,79% dintre produsele studiate au avut in componenta trifosfati de sodiu (E451)

E-uri Nr. de produse in care acestea sunt prezenteE250 nitrit de sodiu 28 (96.55%)E120 carmina 9 (31.03%)E407 caragenan 4 (13.79%)E451 trifosfati de sodiu 4 (13.79%)E200 acid sorbic 3 (10.34%)E450 disfosfati de sodiu 3 (10.34%)E415 guma xantan 2 (6.90%)E471 monogliceride si digliceride ale acizilor grasi 2 (6.90%)E306 tocoferoli 2 (6.90%)E621 monoglumat de sodiu 2 (6.90%)E472 esterii acidului lactic cu monodigliceride 2 (6.90%)E300 acid asorbic 2 (6.90%)E327 lactat de calciu 2 (6.90%)E270 acid lactic 2 (6.90%)E452 polifosfati de sodiu 1 (3.45%)E301 ascorbat de sodiu 1 (3.45%)E412 guma de guar 1 (3.45%)

Pentru vizualizarea intregului studiu AICI.

Comments