Pericolul imens din alimentatia romanilor in luna decembrie - Problema nu este ce mananca, ci combin...

Fiecare tip de aliment are timpul lui de digestie. Proteinele (carnea, nucile, branzeturile, soia) stau cel mai mult in stomac pentru a fi digerate. In schimb, carbohidratii (substante bogate in amidon, precum cartofi, paste sau orez) au nevoie de un timp mai scurt de digestie.

O alta greseala pe care trebuie sa o eviti este combinatia dintre cartofi si paine. -Este o asociere de alimente din grupa carbohidratilor, lucru nepermis la aceeasi masa.

Poti consuma paine la pranz, iar cartofi la masa de seara. Combinatiile de carbohidrati sunt daunatoare pentru silueta, fiindca zaharul continut de acestia se dizolva cel mai rapid in sange, ceea ce duce la acumularea de kilograme nedorite.

Combina proteinele cu legume fara amidon

Ideal este sa combini proteinele cu legumele fara amidon, dar si carbohidratii tot cu legume fara amidon. Legumele care nu contin amidon sunt salata verde, telina, varza, castravetii, broccoli, vinetele, ardeii, rosiile, dar si dovleceii.

Comments