Pilaf cu urzici. Reteta de post plina de savoare si vitamine

Pilaf cu urzici. Reteta de post plina de savoare si vitamine

Pilaf cu urzici. Reteta de post plina de savoare si vitamine

Este o reteta simpla, usoara si foarte rapid de preparat. Este ideala pentru atunci cand cand vii obosita de la birou si nu ai prea multe optiuni pentru un pranz delicios. Este ideala si pentru zilele de post, pentru ca este plina de savoare si este sanatoasa. In plus, combinatia de ingrediente este consistenta si ofera satietate pentru mai mult timp.

Orezul este unul dintre alimentele de baza atunci cand doresti un preparat rapid, dar gustos. Il poti prepara simplu sau il poti combina in diferite moduri pentru gusturi delicioase. Una dintre retetele simple si delicioase pe care ar trebui s-o prepari cel putin o data este reteta de orez cu legume mexicane si lapte de cocos. Este tot din categoria retetelor de post asa cum este si reteta de azi, pe care ti-o oferim detaliata mai jos.

Pilaf cu urzici - Ingrediente350 gr de urzici proaspete150 gr de orez1 ceapa4-5 linguri cu ulei de floarea soareluisare si piper dupa gustpatrunjel verde sau alta verdeata.Reteta pilafului cu urzici - Mod de preparare

Modul de preparare al retetei este foarte simplu, insa urzicile necesita o atentie deosebita atunci cand le cureti. In primul rand, nu uita sa folosesti manusi chirurgicale, pentru a nu te intepa frunzele urzicilor. Acestea produc urticarie la atingere.

Foloseste doar frunze de urzici tinere, pentru ca acestea sunt pline de gust si de vitamine. Separa-le de pe lujeri, apoi clateste-le bine in 3-4 ape sau pana cand ultima apa va fi limpede dupa scurgerea urzicilor. Avand multe asperitati pe frunze, urzicile colecteaza nisip sau alte impuritati.

Este bine sa te asiguri ca sunt bine spalate. Abia dupa ce ai spalat si scurs bine urzicile poti aprinde aragazul pentru a prepara mancarea.

Cum prepari reteta de pilaf cu urzici

Pune 3-4 litri de apa intr-o cratita asezata pe flacara aragazului. Lasa apa sa atinga punctul de fierbere, apoi adauga urzicile bine scurse. Opareste-le pentru 3-4 minute si transfera-le intr-o sita, la scurs.

Intr-o alta cratita, pune uleiul la incins si adauga ceapa tocata cat mai fin. Caleste ceapa pentru 2-3 minute, la foc de intensitate minima.

Toaca urzicile marunt si adauga-le peste ceapa. Amesteca-le bine, pentru a se intrepatrunde aromele, apoi adauga orezul si completeaza cu apa fierbinte in proportie de 3:1 fata de orez. daca doresti ca pilaful sa aiba un gust mai deosebit, poti inlocui apa cu supa de legume.

Lasa pilaful cu urzici sa fiarba pana cand orezul se hidrateaza si absoarbe tot lichidul din cratita.

Potriveste gustul cu sare si piper, iar la final de fierbere adauga si verdeata tocata.

Poti servi deliciosul pilaf cu urzici simplu sau ca garnitura la alte mancaruri scazute cu legume.

SURSA

Comments