Placinta cu mere taiate cubulete. Se prepara rapid si este perfecta pentru weekend, iar gustul sau,...

Aceasta placinta cu mere taiate cubulete este un desert foarte gustos, zemos si aromat, cu care vei impresiona. Este diferita de placinta cu mere clasica atat prin coca, cat si prin faptul ca merele se taie cubulete. Se prepara foarte usor, nu necesita mult efort si nici indemanare, iar rezultatul este delicios.

Ingrediente placinta cu mere taiate cubulete:5 mere mari;90 gr de zahar;130 gr de faina;2 oua;pliculet de praf de copt;100 gr lapte;50 gr unt;scortisoara dupa gust;esenta de rom.Mod de preparare:

Merele se curata de coaja si taie cubulete si se pun intr-un vas mai mare. Peste ele se presara scortisoara. In alt vas se amesteca zaharul, faina, ouale, praful de copt si laptele si se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de rom, dupa gust, apoi se topeste untul si se incorporeaza in compozitie, pentru a o face mai fluida.

Negresa de post. Desertul rapid si delicios de te lingi pe degete

Compozitia se toarna peste merele taiate cubulete si se amesteca, dupa care se pune intr-un vas termorezistent (poate fi de forma rotunda) si se baga la cuptorul incins, la 180 de grade, pentru circa 50 de minute. Dupa ce se scoate, se poate presara zahar pudra pe deasupra, se lasa sa se racoreasca putin, dupa care se taie si se serveste.

Placinte ardelenesti cu cartofi sau verdeata. Reteta de post a bunicilor. Hranitoare si extrem de gustoase

Comments