Planta care trateaza bolile cardiace. Se recomanda si in cazul celor care sufera de tristete. Este s...

Arbustul de paducel este renumit pentru mireasma florilor sale, dar pe langa asta paducelul are numeroase intrebuintari in medicina traditionala, fiind considerata planta suprema pentru inima.

Paducelul, planta ideala pentru problemele cardiace

Arbustul de paducel este foarte cunoscut deoarece inmiresmeaza si infrumuseteaza prin desimea florilor albe si placut mirositoare. Vara tarziu, aceste flori se transforma in manunchiuri de bace rosii.

Bolile pot fi citite pe unghii. Cum poti recunoaste afectiunile de care suferi, analizandu-ti unghiile

Unele soiuri de paducel cresc sub forma unor garduri vii si dese, altele sunt scunde si cresc dezordonat. Acest arbust poate trai peste o suta de ani. Din bacele de paducel se pot face dulceturi si siropuri, dar si medicamente. La fel si din flori si frunze. Florile au un miros placut, iar in preajma lor sigur veti intalni albine care vor aduna nectarul, transformandu-l in renumita miere de paducel.

Intrebuintari medicinale

Fiind o planta cu numeroase intrebuintari in medicina este recomandata de fitoterapeuti si sub forma capsulelor sau a tincturilor, pe care le gasiti in farmacii, daca nu aveti la indemana planta in sine pentru a va prepara un ceai de paducel.

Paducelul este considerata planta suprema pentru inima. Atat fructele, cat si florile si frunzele contin antioxidanti, vitaminele B, C si bioflavonoide care tonifica inima. Paducelul intareste muschiul inimii si ajuta prin dilatarea venelor si arterelor, permitand sangelui sa circule mai bine si sa elimine blocajele vasculare.

Metode pentru a scapa rapid de cearcane. Trucuri pe care trebuie sa le cunosti

De asemenea, normalizeaza tensiunea arteriala si ajuta la mentinerea unui nivel sanatos al colesterolului. Poate fi folosit atat pentru a trata, cat si preventiv in cazul aritmiei cardiace si a anginei pectorale (durerilor din zona inimii).

Paducelul stabilizeaza colagenul, ajutand la vindecarea ligamentelor, tendoanelor si a muschilor si este foarte util pentru persoanele care se invinetesc usor, deoarece intareste capilarele.

Fiind planta inimii, in medicina populara este considerat remediul ideal pentru starile de tristete si suferinte. Poate fi adjuvant si in cazul asteniei sezoniere si al starilor de letargie. Astfel, daca este amestecat cu roinita, sunatoare si varfuri laptoase de ovaz puteti prepara un ceai excelent pentru tratarea starilor depresive si anxioase.

Comments