Planta considerata "cel mai puternic antibiotic natural". O are toata lumea in bucatarie. Actioneaza...

Cimbrul este o planta extrem de benefica sanatatii, actionand ca un antibiotic natural asupra anumitor tipuri de virusuri. Iata ce alte beneficii mai are.

Cimbrul, beneficii

Cercetatorii au descoperit ca acesta constituie un remediu eficient impotriva durerilor si crampelor produse in perioada menstruatiei. De asemenea, si in cazul durerilor de cap si spate, precum si a senzatiei de greata si ameteala.

Cimbrul este un dezinfectant foarte puternic, ce poate fi folosit atat intern, cat si extern. Deseori, este utilizat pentru a preveni, dar si pentru a trata racelile, durerile in gat si infectiile bucale. Pentru asta se face gargara cu infuzie de cimbru. Si tusea sau anumite afectiuni la plamani pot fi vindecate, consumand ceai de cimbru.

Aceasta planta este bogata in antioxidanti, sustinand functiile naturale ale organismului, cu efect benefic asupra sistemului endocrin si, in special, al timusului.

Cimbrul, alte intrebuintari excelente

Are efect antireumatic. Reumatismul este o afectiune cauzata de fluxul sanguin deficitar si de cresterea concentratiei de acid uric in sange. Ceaiul de cimbru are actiune diuretica si ajuta la eliminarea prin urina a toxinelor, stimuland fluxul sanguin. Proprietatile sale diuretice il fac un tratament excelent impotriva infectiilor aparatului urinar si al vezicii urinare.

Cimbrul este foarte benefic celor ce sufera de hipertensiune, normalizand tensiunea arteriala ridicata.

Aceasta planta este un tonic excelent. Uleiul de cimbru protejeaza sanatatea inimii, sistemul digestiv si nervos, pielea, muschii si intareste sistemul imunitar. De asemenea, omoara ciupercile si parazitii.

Timolul, care este un compus al uleiului esential de cimbru, ajuta la vindecarea ranilor si a leziunilor de la nivelul pielii, imbunatatind fluxul sanguin din piele. Aplicarea unei comprese calde cu ulei esential de cimbru pe entorse, artrita, guta sau sciatica, pot fi un remediu foarte bun impotriva durerii.

Ceaiuri pentru un somn odihnitor. Cele mai bune remedii impotriva insomnieiCimbrul, remediu universal

Poate fi folosit ca tratament pentru vaginita si candidoza vaginala.

Alopecia este o alta afectiune ce poate fi tratata prin aplicarea si masarea scalpului, timp de mai multe luni, cu un amestec format din ulei de cimbru, rozmarin, levantica, lemn de cedru, jojoba si seminte de struguri.

Cimbrul are puternice proprietati antiseptice, motiv pentru care este un ingredient bun pentru dezinfectarea mainilor pe cale naturala.

Atat uleiul, cat si infuzia de cimbru pot fi folosite cu succes pentru tratarea acneei, sau ca tonic pentru parul fragil.

Pentru ameliorarea durerilor si a mancarimilor produse in urma intepaturilor de insecte, uleiul de cimbru diluat poate fi un remediu excelent, daca este aplicat local.

Fructele si legumele pot fi spalate cu o solutie formata din 1% ulei esential de cimbru si apa, pentru o curatare antibacteriana. De asemenea, cimbrul tine insectele la distanta.

Deoarece acest ulei de cimbru va poate irita pielea, este bine sa-l folositi in combinatie cu alte uleiuri esentiale, cum ar fi cele de grapefruit, rozmarin, pin, lamaie sau lavanda.

Pentru tratarea racelilor si a tusei, fitoterapeutul Rosemary Gladstar ne recomanda un foarte bun remediu pe baza de cimbru, ce se prepara usor acasa.

Iata reteta:60-120 grame de frunze si flori de cimbru (pot fi folosite atat cele verzi, cat si cele uscate);1 litru de apa;1 cana de miere.Mod de preparare

Citeste continuarea AICI

Comments