Planta sfanta folosita in ritualurile religioase. Ce insemnatate si beneficii nebanuite are, de fapt

Planta sfanta folosita in ritualurile religioase. Ce insemnatate si beneficii nebanuite are, de fapt

Planta sfanta folosita in ritualurile religioase. Ce insemnatate si beneficii nebanuite are, de fapt

Busuiocul este o planta foarte cunoscuta si pretuita de poporul roman, care il considera o planta aducatoare de noroc. Pe langa intrebuintarile sale cunoscute in traditiile populare, are si o serie de beneficii pentru sanatate. Astfel ca, fitoterapeutii si medicina traditionala il recomanda ca adjuvant in numeroase afectiuni.

Busuiocul, planta binecuvantata pentru sanatate

Exista peste 150 de specii cultivate pe intregul mapamond. Denumirea sa stiintifica este "Ocimum basilicum", nume ce deriva dintr-un cuvant de origine greaca si inseamna "regesc" sau "planta regala", scrie fitoterapeutul Rosemary Gladstar, in cartea sa Plante medicinale-ghid esential.

Topul alimentelor care intarzie imbatranirea. Ce alte beneficii au si de ce este necesar sa le introduci in alimentatia ta

Busuiocul proaspat actioneaza asupra sistemului digestiv si nervos si este foarte eficient in cazul crampelor stomacale. Busuiocul previne flatulenta si calmeaza starea de greata.

De asemenea, este o planta usor sedativa ajutand in cazul iritabilitatii nervoase, fiind benefica in cazul oboselii, a depresiei, anxietatii, dar si in caz de insomnie, scrie sursa precizata.

Planta supranumita "energia verde". Se cultiva si in ghivece si nu ar trebui sa-ti lipseasca din casa

Busuiocul are proprietati antibacteriene si poate fi folosit sub forma de cataplasma in caz de intepaturi de insecte.

Se foloseste sub forma de infuzie, 1 sau 2 lingurite de frunze proaspete sau uscate la o cana cu apa si are efecte calmante, fiind indicat in starile de agitatie, neliniste, anxietate, depresii, oboseala, insomnii si dureri de cap.

Planta de apartament care purifica aerul din locuinta. Impiedica formarea mucegaiului si absoarbe umiditatea

Poate fi utilizat si sub forma de gargara, daca suferiti de candidoze bucale. De asemenea, ceaiul de busuioc stimuleaza digestia si este antiseptic intestinal. Actiunea sa diuretica ajuta in cazul problemelor la rinichi. Si in cazul starilor febrile se recomanda infuzia de busuioc, deoarece acesta scade febra.

De asemenea, uleiul volatil de busuioc este un bun calmant in cazul intepaturilor de insecte. Trebuie doar aplicat local, pe locul intepaturii.

Ceai de busuioc impotriva durerilor de cap si a stresului

Un ceai de busuioc te va ajuta sa scapi repede de durerea de cap suparatoare si iti va calma sistemul nervos in situatiile stresante. Iata ce reteta de ceai recomanda fitoterapeutul precizat anterior pentru a scapa de durerea de cap:

1 parte frunze de busuioc;1 parte frunze de roinita;1/4 musetel/ sau lavanda.

Plante pe care trebuie sa le ai in casa. Iata ce se intampla daca le tii in locuinta ta

Mod de preparare:

Amestecati aceste plante si omogenizasi-le bine. In cazul plantelor uscate folositi o lingurita de plante, iar daca le aveti proaspete folositi doua lingurite de plante pentru a prepara ceaiul, si o cana cu apa. Turnati apa clocotita peste plante si lasati la infuzat 10-15 minute.

Planta care ajuta memoria. Este considerata planta mintilor lucide. O folosesti si tu in bucatarie, dar sigur nu stiai cate beneficii are pentru sanatate

Mod de utilizare:

Ceaiul trebuie baut caldut, la temperatura camerei. Durerile se vor atenua mai repede daca veti tine picioarele in apa calda. Se recomanda cat de calda suportati. In apa puteti adauga 1-2 picaturi de ulei de lavanda, scrie fitoterapeutul, in cartea sa.

sursa: Almanah Online

Comments