Planta supranumita "energia verde". Se cultiva si in ghivece si nu ar trebui sa-ti lipseasca din casa

Planta supranumita "energia verde". Se cultiva si in ghivece si nu ar trebui sa-ti lipseasca din casa

Planta supranumita "energia verde". Se cultiva si in ghivece si nu ar trebui sa-ti lipseasca din cas...

Menta, beneficii

Daca nu aveti menta in gradina, aceasta planta nu ar trebui sa va lipseasca, chiar daca o plantati intr-un coltisor unde patrunde soarele sau este umbra partial. Astfel, de primavara pana toamna tarziu o veti avea la indemana si va veti putea bucura de beneficiile acesteia. Iar in anul urmator va rasari din nou si se va inmulti pe an ce trece.

Planta care ajuta memoria. Este considerata planta mintilor lucide. O folosesti si tu in bucatarie, dar sigur nu stiai cate beneficii are pentru sanatate

Menta, dupa denumirea sa stiintifica Mentha piperata, se mai numeste si "explozia de energie verde". Asta datorita proprietatilor sale de a energiza. Astfel, in cazul in care va simtiti sleiti de putere si vlaga, un ceai de menta, amestecata cu putin busuioc, va poate revigora si reda energia de care aveti nevoie. Si in amestec cu ceaiul verde constituie, de asemenea, un energizant excelent.

In combinatie cu rozmarinul este un excelent tonic pentru creier, va va ajuta la memorare, sporind capacitatea de memorare, intarind memoria si ascutind gandirea. Poate fi consumata cu succes in perioadele de examene sau cu efort psihic intens.

Menta poate fi consumata si adaugata in salatele de legume, le va da acestora o aroma placuta, cu iz mediteraneean.

Intrebuintari medicinale

Este bine cunoscut efectul ceaiului de menta in cazul balonarii si al problemelor digestive. Este in astfel de situatii remediul natural cel mai la indemana oricui. Are efecte antispasmodice si ajuta muschii sa se relaxeze. Reduce crampele si spasmele stomacale.

Planta care tine raul la distanta. Folosita in ritualurile de magie, este, de fapt, cel mai puternic remediu pentru calmarea starilor de nervozitate

Acelasi ceai de menta se recomanda si in cazul senzatiilor de voma. Ceaiul va calma imediat aceste senzatii neplacute, de asemenea, si migrenele. Un simplu ceai de menta poate face minuni, de indata ce l-ati consumat, in cazul anumitor tipuri de migrene si, in special, al durerilor de cap provocate de sinuzita. In astfel de cazuri fitoterapeutii recomanda si inhalatiile cu menta. Acestea sunt extrem de eficiente pentru calmarea durerii si desfundarea sinusurilor.

Efectele analgezice ale mentei se recomanda si in cazul intepaturilor de albine, a durerilor de dinti sau in cazul arsurilor. In aceste situatii puteti prepara o emulsie din miere si ulei esential de menta, vreo 2 picaturi, amestecate cu 2 linguri de miere si se aplica direct pe arsura. Menta va avea efect de racorire in timp ce mierea reprezinta un pansament steril excelent in cazul arsurilor.

Pentru durerile provocate de indigestie, un ceai din amestec de menta cu flori de musetel va constitui remediul perfect, conform fitoterapeutilor.

Planta suprema pentru relaxare. Iti confera un somn odihntor si induce o stare de calm. Sigur nu stiai ca are atat de multe beneficii

In zilele calduroase puteti prepara o limonada foarte aromata in care trebuie sa adaugati neaparat cateva frunze de menta, pentru un plus de savoare si de racorire.

Menta contine numeroase minerale si nutrienti precum: magneziul, calciul si potasiul. Asadar, nu ezitati sa o folositi cat mai des si sa o introduceti in alimentatia de zi cu zi, fie sub forma de ceai, fie adaugata in salatele de legume sau fructe.

Comments