Politician ucrainean prorus, asasinat langa Moscova. Ucraina revendica atacul

Politician ucrainean prorus, asasinat langa Moscova. Ucraina revendica atacul

Politician ucrainean prorus, asasinat langa Moscova. Ucraina revendica atacul

Trupul fara viata al lui Ilia Kiva, un fost deputat ucrainean in varsta de 46 de ani, a fost gasit cu \"o rana la cap\", in districtul Odintovo, in apropiere de Moscova, au indicat agentiile ruse, citand autoritatile locale, scrie AFP, reluat de Agerpres.

"Lichidarea principalului tradator, colaborator si propagandist Ilia Kiva a fost o operatiune speciala a SBU, Serviciul de Securitate al Ucrainei," a indicat pentru AFP o sursa la curent cu operatiunile.

Kiva a fost omorat cu ajutorul unor arme usoare, a precizat sursa.

O alta sursa a declarat pentru Reuters, sub conditia anonimatului, ca SBU este responsabil de asasinarea fostului deputat ucrainean.

Putin mai devreme miercuri, Comitetul de Ancheta rus anuntase ca un responsabil de ocupatie instalat de Moscova a fost ucis cu un dispozitiv neidentificat plasat intr-un automobil la Lugansk.

Oleg Popov, fost deputat local, a murit in urma exploziei, circumstantele urmand a fi stabilite. Popov fusese ales de doua ori in \"parlamentul\" separatist din Lugansk. In varsta de 51 de ani, acesta era un antreprenor care se alaturase separatistilor prorusi dupa declansarea conflictului cu Kievul in 2014 si condusese un comitet insarcinat cu probleme de securitate si aparare.

Atacuri, uneori mortale, au avut loc cu regularitate in cele patru teritorii anexate de Rusia (Donetk, Lugansk, Herson si Zaporojia), atacuri in care tinte au fost responsabili ai administratiei de ocupatie ruse.

Comments