Politist care a provocat un dublu accident, arestat preventiv pentru 30 de zile

Politist care a provocat un dublu accident,

Politist care a provocat un dublu accident, arestat preventiv pentru 30 de zile

"In urma prezentarii in fata instantei, fata de agentul de politie a fost dispusa masura arestului preventiv pentru 30 de zile", precizeaza reprezentantii Politiei.

Potrivit sursei citate, in data de 16 ianuarie 2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Ramnicu Sarat au dispus prin ordonanta punerea in miscare a actiunii penale fata de agentul de politie in cadrul IPJ Buzau - Sectia 7 Politie Rurala Grebanu, sub aspectul comiterii infractiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de probe biologice.

"Procurorii au retinut ca in seara zilei de 15.01.2022 inculpatul a condus un autoturism marca BMW pe DJ 203H pe raza com. Topliceni, jud. Buzau, imprejurare in care a fost implicat intr-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale - respectiv provocarea de avarii unui autoturism marca Opel, aflat stationat pe sensul sau de mers. Inculpatul nu a oprit la locul producerii evenimentului rutier, ci si-a continuat deplasarea, iar dupa aproximativ 70 m a fost implicat intr-un nou eveniment rutier soldat cu pagube materiale, autoturismul condus de inculpat intrand in coliziune cu un autocamion oprit in afara partii carosabile. La solicitarea lucratorilor de politie sositi la fata locului, inculpatul a refuzat sa ii fie prelevate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezentei substantelor psihoactive. Prin ordonanta procurorului din data de 16.01.2022, ora 14:05 fata de inculpat s-a dispus retinerea pe o perioada de 24 ore", se arata intr-un comunicat de presa, remis luni Agerpres.

Potrivit Inspectoratului Judetean de Politie Buzau, agentul era deja cercetat disciplinar in urma unui incident in care a fost implicat in noaptea de 12 spre 13 ianuarie. Politistii au fost sesizati atunci de catre o femeie in varsta de 19 ani, din Calarasi, cu privire la faptul ca la domiciliul sau s-au prezentat doi tineri pentru intretinerea de raporturi sexuale contracost si ar fi refuzat sa mai paraseasca locatia. ,,Apelanta a precizat ca unul dintre barbati ar purta haine cu insemne politienesti, banuind ca ar fi politist. Totodata, intrucat tinerii refuzau parasirea locatiei, persoana a cerut sprijinul a doi cunoscuti, doi buzoieni in varsta de 18 si 35 de ani, care au venit la imobil, context in care s-a creat un conflict spontan intre acestia si barbatii care ar fi refuzat sa plece", preciza IPJ Buzau.

Ca urmare, au fost facute verificari pentru clarificarea situatiei semnalate si luarea masurilor legale ce se impun. "Din investigatii, politistii au stabilit ca persoanele reclamate sunt doi barbati in varsta de 19 si 36 de ani, din Valea Ramnicului si Ramnicu Sarat, acesta din urma fiind incadrat ca agent de politie la un post de politie din mediul rural. Politistul era in timpul liber", aratau politistii.

"Precizam ca inca din data de 13 ianuarie, conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Buzau a dispus cercetarea disciplinara cu privire la agent, iar in aceasta seara, s-a dispus o noua cercetare disciplinara, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa fie sesizat Consiliul de Disciplina in vederea luarii masurilor legale care se impun. Mentionam ca Inspectoratul de Politie Judetean Buzau se delimiteaza de astfel de comportamente si pune in aplicare prevederile legale in materie disciplinara in conditii fermitate maxima", au precizat reprezentantii Politiei in comunicatul remis zilele trecute.

Comments