Politisti in actiune: O agenta a Politiei Romane si-a gazat colegul cu spray in plina misiune

Politisti in actiune: O agenta a Politiei Romane si-a gazat colegul cu spray in plina misiune

Politisti in actiune: O agenta a Politiei Romane si-a gazat colegul cu spray in plina misiune

Cum s-a intamplat incidentul

Conflictul a izbucnit in momentul in care un barbat a agresat mai multi adolescenti intr-o zona din Cluj. O patrula de politie a intervenit pentru a calma situatia si a imobiliza barbatul agresiv.

Insa, in timpul interventiei, o politista a luat decizia neinspirata de a folosi spray-ul paralizant impotriva colegului sau, in loc sa-l utilizeze asupra barbatului agresiv. Aceasta actiune a starnit indignarea publicului online, care a condamnat comportamentul neadecvat al politistei.

Reactia negativa a clujenilor nu s-a lasat asteptata, acestia exprimandu-si dezamagirea si frustrarea fata de comportamentul politistei. Multi au criticat dur actiunea ei, considerand-o inacceptabila in cadrul unei interventii politienesti.

,,Asemenea politista nu are ce cauta in sistem, colegul ei incearca sa-l imobilizeze ea da cu spray. Nu-i Pronto de mobilier, poate ajunge filmarea unde trebe", ,,Din pacate asemenea mimoze si botoxate este plina politia. Ea trebuia sa stie ca nu il poate da cu spray asa. Colegul ei saracul incearca sa il imobilizeze singur pe acel barbat, sa o apere pe pisi, sa nu o loveasca si ea il da cu gaze. Eu de as fi in patrula as refuza sa lucrez cu mimoze, mai ales pe strada", sunt doar cateva dintre comentariile primite.

Ce au transmis autoritatile in acest caz

In replica, Inspectoratul de Politie Judetean Cluj a emis un comunicat oficial in care a confirmat desfasurarea operatiunii si a explicat ca barbatul agresiv a fost ulterior imobilizat si transportat la sectia de politie pentru luarea masurilor legale.

,,La loculul mentionat in sesizare a fost dirijat un echipaj de politie, fiind identificata persoana in cauza, care a devenit recalcitranta la vederea echipajului, avand un comportament agresiv. In acest sens, s-a procedat la imobilizarea barbatului, ulterior acesta fiind transportat la sectia de politie pentru luarea masurilor legale", informeaza IPJ Cluj.

In urma incidentului, politista in cauza ar putea fi supusa unei investigatii interne pentru a clarifica circumstantele si consecintele actiunii sale neadecvate in timpul interventiei.

Comments