Polonia anunta ca isi va lansa primii sateliti militari in 2025. Lectiile invatate din invazia rusa...


Polonia intentioneaza sa lanseze o serie de sateliti militari de observare in 2025, a anuntat joi, 29 februarie, un ministru adjunct al apararii, citat de Reuters.


,,Anul viitor, in calitate de Minister al Apararii si de armata poloneza, dorim sa punem pe orbita primii nostri sateliti polonezi", a declarat Cezary Tomczyk in timpul unei conferinte de presa.


Polonia vrea sa achizitioneze un sistem de sateliti dotat cu tehnologie radar si optica care sa permita observarea Pamantului indiferent de conditiile atmosferice si care sa utilizeze atat tehnologie straina, cat si nationala, a precizat el.


In aceeasi conferinta, Ministrul Apararii, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a declara ca tara va dezvolta in acest an o forta spatiala, printre alte unitati, pe baza lectiilor invatate din experientele Ucrainei de la invazia Rusiei din februarie 2022.


,,Toate actiunile pe care le intreprindem in acest an, crearea de forte de drone, crearea de forte cu componenta spatiala sau de forte medicale, acestea sunt actiuni care intaresc armata poloneza si rezulta si din experienta ucraineana", a declarat Kosiniak-Kamysz.


Comments