Postul intermitent mai puternic decat orice medicament. Ce beneficii are si cum trebuie tinut

Postul intermitent mai puternic decat orice medicament. Ce beneficii are si cum trebuie tinut

Postul intermitent mai puternic decat orice medicament. Ce beneficii are si cum trebuie tinut

Postul intermitent presupune renuntarea la anumite mese de peste zi sau sa consumi doar apa, ceai sau cafea, insa, fara zahar sau lapte. Practic, trebuie sa renunti la mancare pentru a lasa sistemul digestiv sa se odihneasca si sa ai doar una sau doua mese pe zi. Iata cateva dintre beneficiile postului intermitent si de ce recomanda doctorul Cezar acest tip de post.

De ce recomanda Dr. Cezar postul intermitent

Conform medicului, noi nu suntem adaptati pentru mancatul frecvent, iar postul intermitent este o actiune voluntara si presupune mese regulate. In timpul postului intermitent organismul are mai multa energie si mitocondriile sunt mai sanatoase, acestea fiind termocentralele corpului, unde se produce energia, conform sursei.

Fructul care poate distruge 12 tipuri de cancer. Cu ce ingredient din bucatarie trebuie combinat pentru a obtine reteta perfecta

Mancatul in sine ne consuma energie pentru a ne pune la dispozitie combustibilul necesar rezultat in urma digestiei. Este vorba despre glucoza, acizi grasi si aminoacizi, sustine aceeasi sursa.

Prin post intermitent vei capata flexibilitate metabolica, adica celulele vor functiona precum un motor hibrid. De asemenea, nu vei mai simti atat de des senzatia de foame, iar dupa post mancarea este mai savuroasa.

Ajuta la slabire

Postul intermitent ajuta la slabire, intrucat chiar daca ai tendinta de a manca mai mult dupa post, tot nu vei acumula atat cat ai face-o daca nu ai renunta la una sau doua mese in ziua respectiva. Doctorul mai spune ca trebuie sa consumam hrana de calitate, densa nutritiv, si nu calorii goale.

Un alt beneficiu este faptul ca protejeaza corpul de uzura, ajutand la slabire, dar fara sa solicite organismul. De asemenea, ajuta la eliminarea periodica a toxinelor, prin autofagie, care este procesul de reciclare, curatenie si reintinerire al celulelor.

Unele studii au demostrat faptul ca nivelul de HGH, care este hormonul de crestere, supranumit si hormonul tineretii, poate fi dublat sau chiar triplat in cazul postului intermitent.

Un alt beneficiu consta in faptul ca creste sensibilitatea la leptina, care este un hormon al satietatii cu rol de a ne opri din mancat. Dar din cauza ca mancam destul de des, receptorii pentru leptina au capatat rezistenta, iar satietatea se instaleaza tot mai greu.

Benefic in cazul diabetului

Scade rezistenta la insulina. Atunci cand mancam mult si mai ales proteina si carbohidrati, tesuturile devin insensibile la insulina, fiind nevoie de o cantitate mai mare de insulina. De asemenea, postul intermitent ajuta in preventia si chiar tratamentul diabetului, prin refacerea pancreasului, atata timp cat acesta nu este complet distrus.

Un alt beneficiu al postului intermitent consta in faptul ca te scapa de dependenta de zahar. Dar, de asemenea, si de alte dependente, precum alcool, fumat sau alte vicii. Totodata, prin post intermitent corneea ochiului va deveni mai transparenta si cicatricile se repara, imbunatatindu-se astfel vederea.

"Planta care salveaza viata". Se crede ca opreste evolutia celulelor canceroase

Creierul devine mai sanatos prin post intermitent, deoarece este stimulata cresterea unei substante din creier. Este vorba despre asa zisul factor neurotrofic cerebral, care ajuta la constructia sinapselor dintre neuroni. Acest lucru reduce riscului de a dezvolta boli neurodegenerative, precum dementa sau Alzheimer. Dar, totodata, confera si o capacitate de concentrare mai mare.

Postul intermitent, beneficii pentru creier

Conform doctorului Cezar, "nu exista medicamente care sa aiba beneficii mai mari pentru creier ca postul intermitent."

Postul intermitent ajuta la vindecarea gastritei, deoarece stomacul nu mai secreta acid gastric, ci doar un mucus protector. Astfel, stomacul incepe sa se vindece si sa se regenereze. De asemenea, scapi de ficatul gras. Deoarece in timpul postului, ficatul nu mai primeste nimic din intestine si incepe sa consume grasimea pe care o contine, iar apoi grasimea pe care o detin celelalte organe.

Tot in timpul postului intermitent se reduce inflamatia intestinala, dar, postul acesta ajuta si la reducerea alergiilor si a bolilor autoimune. De asemenea, durerile articulare vor fi ameliorate.

Parul si unghiile vor fi mai sanatoase, iar "ranile se vor vindeca mai repede, deoarece atunci cand nu mananci, leucocitele nu se mai aduna in jurul intestinului, ci mai mult la locul leziunilor care trebuiesc vindecate", spune aceeasi sursa.

Planta sfanta folosita in ritualurile religioase. Ce insemnatate si beneficii nebanuite are, de fapt

Un alt beneficiu al postului intermitent consta in faptul ca scade riscul de cancer, prin reducerea consumului de zahar, cu care se hranesc celulele canceroase. De asemenea, postul regleaza tensiunea arteriala.

Prin post intermitent hormonul de crestere este stimulat, fiind imbunatatita si sensibilitatea la insulina. Aceasta este tot un hormon de crestere si astfel, depui masa musculara, fara sa faci burta.

"Chiar daca in timpul postului se pierde glicogen si apa, iar muschiul este mai putin pompat, fibra musculara nu se pierde. In acest fel te poti dezvolta armonios, atletic si sanatos", a precizat doctorul.

Sursa Doctorul Cezar

Comments