Posturi de radio si de televiziune, grav afectate de sanctiunile din perioada pandemiei Covid-19. Cl...

Redactiile au fost nu numai sanctionate, ci si obligate sa plateasca amenzi extrem de mari si, din acest motiv, aduse in stare de faliment, au fost inchise posturi de radio si de televiziune. Mai mult decat atat, prin decizii CNA, au fost retrase licente de emisie sau, in alte situatii, s-a refuzat prelungirea acestora. Sub aceasta formidabila presiune, multi jurnalisti si uneori redactii intregi s-au aflat in situatia de a se autocenzura. Cetatenii au primit mai putina informatie de buna calitate.

Acum din ce in ce mai multe documente oficiale emise de autoritatile Uniunii Europene, dar si de autoritatile statului roman, demonstreaza ca, sub pretextul combaterii COVID-ului, au fost savarsite multe greseli, erori intentionate si neintentionate, dar asumate o vreme de catre guvernele statelor membre, inclusiv de catre guvernul roman. Rezulta ca CNA a actionat la comanda, iar efectul a fost ingradire accesului cetateanului la informatie.

In consecinta, Clubul de Presa solicita ca, de indata, CNA sa-si recunoasca partea de vina, sa-si asume in mod public greselile si sa demonstreze ca este capabil sa repare ce a stricat acolo unde mai e ceva de reparat.

Membrii Consiliului de Onoare29.11.2023

Comments