Prajitura cu branza de vaci si fructe, ideala pentru petrecerile de weekend: cum se prepara

Prajitura cu branza de vaci si fructe, ideala pentru petrecerile de weekend: cum se prepara

Prajitura cu branza de vaci si fructe, ideala pentru petrecerile de weekend: cum se prepara

Pentru cei care ocolesc fructele, aceasta prajitura cu branza si zmeura este exact ceea ce au nevoie pentru a avea parte de efectele benefice ale acestui fruct. O cura cu zmeura ii pune pe picioare pe cei care sufera din cauza anemiei. Este un fruct bogat in potasiu, fosfor, calciu si magneziu, dar si in vitamine (C, A, E si cele din complexul B). De aceea, este indicata in tratarea anemiilor, cat si in boli ale ficatului.

Iti este imposibil sa refuzi aceste fructe te indata ce le simti parfumul si gustul irezistibil, indeosebi in deserturi. Zmeura si celelalte fructe de padure au rolul de a scadea nivelul de zahar din sange si, in consecinta, previn diabetul, contribuie la regenerarea celulelor si a vaselor de sange. In plus, daca le consumi in mod constant vei avea o vedere buna si o tensiune arteriala normala.

Ingrediente pentru patru portii

Pentru blat:

160 g faina

50 g zahar

75 g unt

2 oua

20 ml apa

Pentru umplutura:

500 g branza de vaci

60 g zahar

2 plicuri zahar vanilat

120 g zmeura

50 g pesmet

Mod de preparare

Pasul 1

Amesteci faina cu ouale, zaharul si untul rece, taiat cubulete, si framanti pana cand aluatul incepe sa se omogenizeze, apoi torni apa rece si framanti pana obtii un aluat care nu se mai tine de degete.

Pasul 2

Il dai o forma rotunda, il infasori in folie alimentara si-l dai la rece o jumatate de ora. Il intinzi intr-o foaie, nu foarte subtire, si-l asezi intr-o forma rotunda, cu inel detasabil.

Pasul 3

Dai blatul la cuptor, la 200 ?C, un sfert de ora, apoi il scoti. Intre timp, amesteci branza de vaci, bine scursa, cu zaharul tos si cel vanilat.

Pui un strat de crema peste blat, apoi unul de zmeura si din nou branza. Presari deasupra pesmetul.

Pasul 4

Dai din nou prajitura la cuptor, inca o jumatate de ora. O lasi la racorit, apoi o tii la frigider peste noapte. O decorezi dupa imaginatie.

Sursa text & foto: Click!pentrufemei

Comments