Prajitura cu lamaie, cel mai racoros desert. Nu te mai saturi savurandu-l

Prajitura cu lamaie, cel mai racoros desert. Nu te mai saturi savurandu-l

Prajitura cu lamaie, cel mai racoros desert. Nu te mai saturi savurandu-l

Prajitura cu lamaie, reteta rapida

Un desert foarte gustos si care se poate face usor in casa este prajitura cu lamaie. Prepararea acesteia nu necesita multa indemanare si nici mult timp.

Ingrediente

Blat prajitura cu lamaie:

80 gr unt;80 gr zahar;250 gr faina;3 galbenusuri;1 ou intreg;1 lamaie;amoniac.

Crema:

150 gr amidon alimentar sau puding de lamaie;300 gr zahar;1 litru lapte;3 albusuri;2 lamai;esenta de vanilie.Mod de preparare

Blatul pentru prajitura cu lamaie

Se mixeaza untul cu zaharul, adaugand pe rand cate un galbenus din cele 3 si un ou intreg. Se mixeaza pana cand devine crema. Se adauga zeama de lamaie si coaja rasa de la o lamaie, apoi amoniacul amestecat cu faina. Se framanta bine si se face un aluat consistent. Acesta se va intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se va coace la foc potrivit.

Crema

Se fierbe laptele si se adauga zaharul, amidonul pentru prajituri si coaja rasa de la o lamaie. Se amesteca continuu. Cand s-a ingrosat se va adauga zeama unei lamai si esenta de vanilie si se va lua de pe foc, adaugand in crema fierbinte albusurile batute spuma tare. Crema fierbinte se va pune peste blatul deja copt. Se lasa la racit pentru a se intari crema si a capata consistenta. Pe deasupra se poate presara cocos.

Cel mai bun gem de caise: reteta fara conservanti

Comments