Prajitura cu mere. Reteta cu blat fraged si sfaramicios. Buna de nu te mai saturi sa o savurezi

Prajitura cu mere. Reteta cu blat fraged si sfaramicios. Buna de nu te mai saturi sa o savurezi

Prajitura cu mere. Reteta cu blat fraged si sfaramicios. Buna de nu te mai saturi sa o savurezi

Prajitura cu mere

Oricine a mancat macar o data in viata un fel de placinta cu mere. Exista numeroase retete, unele mai bune decat altele. Va recomandam o reteta delicioasa, usor de facut, cu care sigur veti impresiona.

Ingrediente:

Aluat

300 gr faina;300 gr unt sau margarina;25 gr drojdie de bere;10-12 lingurite de zahar;1 lingura de smantana;3 galbenusuri;1 cescuta de lapte;un praf de sare.Umplutura1,5 kg mere;6 linguri de zahar;scortisoara;coaja de lamaie rasa.

Se dizolva drojdia in lapte caldut, apoi se framanta un aluat, amestecand totul intr-un vas. Se framanta un sfert de ora, dupa care se lasa sa dospeasca jumatate de ora.

Intre timp se curata merele, se rad pe partea mare a razatoarei, se amesteca cu zaharul si se calesc la foc mic pana ce scade zeama lasata de mere. Se amesteca cu scortisoara si coaja de lamaie si se lasa la racit.

Dupa aceea, se imparte coca in doua parti egale si se intind doua foi. Se unge tava cu unt, se presara deasupra cu putina faina si se asaza o foaie de aluat. Peste aceasta se pun merele, iar deasupra cealalta foaie. Se coace la un foc potrivit 30-35 minute. Se taie calda si se presara deasupra zahar vanilat pudra.

Placinta cu dovleac. Un deliciu de toamna. Este hranitoare si foarte gustoasa

Comments