Prajitura Kinder felie de lapte. Cum prepari acasa deliciosul desert

Prajitura Kinder felie de lapte. Cum prepari acasa deliciosul desert

Prajitura Kinder felie de lapte. Cum prepari acasa deliciosul desert

Ingrediente pentru blat:

- 6 oua;

- 150 grame faina;

- 30 grame cacao;

- 120 grame zahar;

- 30 ml apa;

- 10 grame zahar vanilat;

- 1 praf de sare.

Ingrediente pentru crema:- 400 ml smantana pentru frisca;

- 100 ml lapte;

- 120 grame ciocolata alba;

- 10 grame gelatina;

- 50 ml apa rece;

- 50 grame miere;

- 1 lingurita extract de vanilie.

Mod de preparare a blatului:

Intr-un vas se sparg cele 6 oua, se adauga zaharul, praful de sare si zaharul vanilat si se mixeaza in jur de 6 minute. Dupa mixare, compozitia va avea o consistenta pufoasa. Apoi, trebuie sa adaugi putina apa si sa mai mixezi inca un minut.

Ulterior, cantitatea de cacao se amesteca impreuna cu faina, iar compozitia rezultata va trebui cernuta prin sita si se adauga peste cea preparata anterior, peste cea cu oua. Se amesteca usor, de sus in jos, pana cand se va incorpora cantitatea de faina si cacao.

Pune intr-o tava, cu dimensiunea de 35 x 38 cm, hartie de copt si toarna compozitia. Blatul trebuie copt pentru 12 minute la 180 de grade.

Dupa coacere, blatul trebuie desprins de hartia de copt si se lasa la racit. Dupa aceea, el trebuie impartit in doua, pentru a obtine doua foi egale.

Mod de preparare a cremei:

Gelatina trebuie amestecata cu apa rece si se lasa la hidratat 10 minute. Smantana pentru frisca se mixeaza pana se obtine o spuma densa si se pastreaza la rece. Trebuie sa fii foarte atenta sa nu se taie.

Intr-o cratita se pune laptele care trebuie fiert. Apoi, se ia de pe foc si se adauga ciocolata maruntita, gelantina hidratata si se amesteca pana cand compozitia va deveni omogena si ciocolata se va topi.

In aceasta compozitie se adauga mierea, extractul de vanilie si se amesteca. Crema trebuie sa fie putin calda pentru a se pune treptat frisca si se amesteca pana cand se va incorpora.

In tava in care s-a copt blatul, se pune folie alimentara si se aseaza prima foaie de blat, apoi crema, care trebuie uniformizata, si a doua foaie, dar cu partea poroasa in sus, si se preseaza usor.

Trebuie lasata la frigider aproximativ 5 ore sau peste noapte. Prajitura trebuie taiata cu un cutit cu lama lunga, care va trebui sters dupa fiecare taietura, pentru a nu murdari crema cu firimituri de blat.

Sursa text: Click.ro

Comments