Prajitura pufoasa de iaurt cu ulei de masline - Reteta extraordinara cu portocale confiate

Prajitura pufoasa de iaurt cu ulei de masline - Reteta extraordinara cu portocale confiate

Prajitura pufoasa de iaurt cu ulei de masline - Reteta extraordinara cu portocale confiate

Prajitura pufoasa de iaurt cu ulei de masline - Ingrediente

Ingrediente aluat

200 g faina simpla120 g de faina integrala130 g Zahar Margaritar Cristal350 g iaurt100 g ulei de masline2 oua9 g praf de copt1 coaja si suc de portocala2 g sare

Ingrediente pentru portocale confiate

500 g portocale rosii150 g Zahar Margaritar Cristal120 g apa1 pastaie de vanilie2 g sare

*Ingredientele sunt pentru 12/14 portii, pentru o forma de copt cu diametrul 24cm

Prajitura pufoasa de iaurt cu ulei de masline - Mod de preparare

Se adauga cele doua tipuri de faina, zaharul, praful de copt, sarea si coaja de portocala intr-un castron si se amesteca uscat.

Se adauga iaurtul, uleiul, sucul de portocale si se amesteca cu o spatula sau cu un tel de mana pana la omogenizare.

Se tapeteaza o forma de tort cu hartie, se toarna amestecul in ea si se coace la 160?C timp de aproximativ 30 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese uscata.

Lasati blatul sa se raceasca in forma, apoi desfaceti-l cu grija cu un cutit si puneti-l pe un platou de servit.

Pentru portocalele confiate, se spala bine portocalele si se taie cu un cutit ascutit in felii de 7-8 mm grosime.

Se asaza pe fundul unui vas mare, se adauga sarea, pastaia de vanilie si zaharul, se acopera cu apa si se acopera cu un cerc decupat din hartie de copt, care va acoperi toate portocalele.

Se fierb la foc foarte mic timp de aproximativ 30 de minute, pana cand cea mai mare parte a lichidului s-a evaporat si portocalele s-au indulcit.

Lasati-le sa se raceasca putin si apoi scoateti-le cu grija din oala, cat sunt inca calde, pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Apoi se decoreaza prajitura racita cu portocalele si cu restul de sirop ramas in vas.

Se poate servi cu o lingura sau doua de iaurt.

Sursa

Comments