Predoiu, despre ranile suferite de Chereches in momentul retinerii: "Practic o lovire in timpul fugi...

Ministrul Afacerilor Interne, Catalin Predoiu, a declarat, intrebat despre fotografia care circula in spatiul public cu primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, avand rani pe fata dupa ce a fost prins de politistii din Germania, ca in prezent nu stie exact ce s-a intamplat. "Conform informatiilor preliminare pare ca a fost o vatamare in cursul incercarii de a scapa de legitimare, practic o lovire in timpul fugii, nu neaparat de catre politisti. Nu stim exact in acest moment", a afirmat Predoiu.

"Tot ce pot sa va spun este ca, pe baza unor informatii care au fost coroborate intre politistii romani, maghiari, germani, s-a refacut traseul fugii, ca sa spun asa, s-au localizat adresele la care a poposit in aceasta deplasare si in final s-a organizat o supraveghere in limita legii, acolo unde a stationat, pana cand a avut urmatoarea tentativa. Se pare ca se deplasa intr-o alta localitate si a fost legitimat si retinut", a declarat Catalin Predoiu, miercuri, la Arad.

Predoiu a fost intrebat cum au aparut ranile de pe fata primarului din Baia Mare. "Am vazut poza, sunt informatii care urmeaza sa parvina de la politistii germani. Conform informatiilor preliminare pare ca a fost o vatamare in cursul incercarii de a scapa de legitimare, practic o lovire in timpul fugii, nu neaparat de catre politisti. Nu stim exact in acest moment, nu vreau sa comentez, dar vom afla informatii, vor fi date publicitatii de catre politie. (...) N-am aflat de cunostinte si nu vad de ce va fi o problema a Politiei Romane si a Politiei Germane. Daca omul a fugit, s-o fi lovit in aceasta fuga, nu stiu exact, vom vedea. Nu stiu ce vina au politistii sau daca apar astfel de leziuni in timpul unei retinerii in care se opune rezistenta. De principiu vorbesc, nu sugerez nimic in acest caz. Nu stim in acest moment", a precizat ministrul Afacerilor Interne. Intrebat cand ar putea fi adus in tara Catalin Chereches, Catalin Predoiu a raspuns: "Sunt proceduri care se fac, acum nu vreau sa ma hazardez in aceasta directie. Nu ma pronunt pentru ca sunt mai multe institutii care sunt implicate in aceasta procedura, inclusiv straine, si nu vreau sa ma pronunt asupra lor". Primarul municipiului Baia Mare Catalin Chereches, condamnat definitiv vineri la 5 ani de inchisoare si dat in urmarire internationala dupa ce a fugit din tara, a fost depistat de politisti in Augsburg, Germania. Surse din ancheta afirma ca primarul a fost ajutat de o matusa si intentiona sa fuga din Germania, moment in care l-au prins agentii.

Comments