PREGATIRI – Antrenorul Tomas Ryde a retinut 19 jucatoare pentru campania preolimpica

PREGATIRI – Antrenorul Tomas Ryde a retinut 19 jucatoare pentru campania preolimpica

PREGĂTIRI Suedezul Tomas Ryde, selecţionerul echipei feminine de handbal a României, începe pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro cu un lot de 19 jucătoare, dintr-un lot lărgit de 28.

PREGĂTIRI Naţionala feminină de handbal se va pregăti la Ploieşti, iar în data de 19 iulie va pleca într-un stagiu în Norvegia, unde va susţine şi meciuri de verificare împotriva campioanei olimpice, mondiale şi europene.

Dintre cele 19 sportive se vor alege 14 care vor face deplasarea în Brazilia, plus o rezervă, pentru JO 2016 (5-21 august).

Lotul cuprinde portarii Paula Ungureanu, Ionica Munteanu, Denisa Dedu, extremele stângaValentina Ardean-Elisei şi Ana Maria Tănăsie, extremele dreapta Laura Chiper şi Aneta Udriştioiu, pivoţii Oana Manea, Florina Chintoan şi Crina Pintea, interii stânga Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Gabriella Szucs, Bianca Tiron, centrii Aurelia Brădeanu, Eliza Buceschi, Mădălina Zamfirescu, interii dreapta Patricia Vizitiu, Melinda Geiger.

Naţionala feminină de handbal a României a fost repartizat în grupă cu Norvegia, Brazilia, Spania, Muntenegru şi Angola la JO 2016.

România, medaliată cu bronz la Mondialul de anul trecut, a fost în urna a doua valorică la tragerea la sorţi şi va avea de înfruntat Norvegia, campioana europeană, mondială şi olimpică en titre, echipa gazdă, Brazilia, campioana mondială din 2013, Angola a cucerit opt titluri consecutive de campioană a Africii până în 2012, iar în 2014 s-a clasat pe locul 3 în întrecerea continentală, Muntenegru a fost campioană europeană în 2012 şi vicecampioană olimpică, iar Spania este medaliată cu argint la Europeanul din 2014, cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra.

La CM 2015, România a fost învinsă de Spania cu 26-18, a pierdut cu 22-26 în faţa Norvegiei, a dispus cu 25-22 de Brazilia şi a pierdut cu 33-35, după prelungiri, în semifinala cu Norvegia.

Primele patru clasate în fiecare grupă se vor califica în sferturile de finală.

Comments