PREGATIRI DE REINTOARCERE – Romanii din Marea Britanie isi cauta apartamente acasa

PREGATIRI DE REINTOARCERE – Romanii din Marea Britanie isi cauta apartamente acasa

PREGĂTIRI DE REÎNTOARCERE Românii stabiliţi în Marea Britanie au început să caute tot mai intens locuinţe în România, după decizia britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană.

PREGĂTIRI DE REÎNTOARCERE Căutările de proprietăţi generate de aceştia pe portalul de anunţuri imobiliare.ro au crescut cu peste 63% în ultimele două luni, comparativ cu intervalul similar al anului precedent.

Căutările venite de la utilizatori din afara României s-au majorat, per ansamblu, cu circa 25% în aceste două luni, însă cele venite din Marea Britanie sunt mult peste acest nivel de creştere. Spre comparaţie, pe locul al doilea în clasamentul celor mai mari creşteri se situează Germania (+33%), Franţa (+26%), apoi Spania (+20%), respectiv Italia (+16%). Românii din Italia râmăn însă lideri în ceea ce priveşte volumul căutărilor.

Din punct de vedere a volumului de căutări, Marea Britanie se situează pe locul al doilea într-un clasament realizat pe primele şase luni ale acestui an. În ultimele 30 de zile, acesta şi-a menţinut poziţia secundă, însă la o diferenţă foarte mică faţă de volumul căutărilor generate din Italia, deşi numărul românilor stabiliţi în Italia este net superior, potrivit datelor imobiliare.ro

La nivel de oraş însă, Londra a generat cele mai multe căutări de locuinţe în prima jumătate din 2016 – aproape cât Roma şi Milano la un loc. Pe următoarele locuri se află Germania, unde locuitorii din Munchen sunt cei mai activi; Spania, unde Madridul este vârf de lance şi Franţa.

continuarea aici

Comments