PREMIERA - Primul stat care lasa problema alimentelor, armatei

PREMIERA - Primul stat care lasa problema alimentelor, armatei

PREMIERĂ  Președintele Venezuelei Nicolas Maduro a anunțat marți o nouă inițiativă care își propune să combată crizele de alimente și medicamente plasând aceste sectoare sub supravegherea armatei, relatează DPA. Producția de alimente și medicamente va fi supervizată de armată ‘în cadrul unei operațiuni de mare amploare în cadrul războiului economic’, a spus Maduro. Inițiativa a putut fi autorizată în cadrul stării de urgență economică pe care a declarat-o la începutul anului, a spus președintele.

PREMIERĂ  „Marea misiune de asigurare a aprovizionării” pune miniștri, afaceri și instituții de stat sub controlul ministrului apărării, generalul Vladimir Padrino.

În cadrul unui Consiliu al productivității economice, Padrino a spus că securitatea alimentară a Venezuelei este o problemă de securitate națională și că prin urmare este adecvat ca armata să preia controlul acestui domeniu. Guvernul vrea să folosească ‘puțină disciplină’ pentru a realiza o distribuție ‘echitabilă’ a alimentelor, a adăugat el.

Anunțul survine după săptămâni de proteste uneori violente cauzate de criza alimentară din întreaga țară. O scădere a prețurilor la petrol a lăsat economia Venezuelei într-o criză profundă, iar devalorizarea monedei și inflația galopantă au lipsit țara de importurile de alimente, medicamente și alte produse.

Duminică, Venezuela a deschis frontiera cu Columbia și mii de persoane au trecut granița pentru a cumpăra alimente și alte provizii.

Sursă info.

Comments